Mikaela Laurén med Palle samt en kompis fina travhäst Curre. Foto: Instagram

Lägger handskarna på hyllan, tar tyglarna

En tuffing i ringen och utanför – nu kommer en softare sida av proffsboxaren fram. Det bor en tvättäkta hästtjej i henne.

Inom ridsporten pratar vi ofta om återvändare – de som red upp i tonåren eller längre och sedan slutade av olika anledningar för att i vuxen ålder återvända till stallet, hästarna och ridningen. Många har säkert följt proffsboxaren Mikaela Lauréns karriär på nära håll. I hästkretsar blev hon ett namn först för något helt annat än att vara hästfantast. När Jerringpriset delades ut i januari 2017 var Laurén en av dem som högljutt protesterade.
– Det var inget emot honom och hans prestationer. Tyckte bara Sara förtjänade priset mer, meddelar Laurén idag.
Det handlar såklart om simmaren Sarah Sjöström – som inte fick Jerringpriset – respektive Peder Fredricson som fick det.

Nu har det gått lite mer än en månad sedan beskedet om att Laurén lägger handskarna på hyllan kom. Det har varit ett händelserikt år, i våras gifte hon sig och fredag 24 augusti sänder TV4 avsnittet av Fångarna på Fortet. där Laurén är med. Plötsligt finns det tid för annat – som att börja rida – igen.
– Jag red som liten men slutade redan vid 12 års ålder då jag fick välja mellan ridning och simning som jag satsade på då. Har haft fullt upp men tänkte att nu kan jag ta några lektioner, jag älskar hästar och att rida.
– Man blir lugn av hästar och det är lite som meditation för mig. Vi får se hur mycket ridning det blir framöver, minst en lektion till är inbokad.

För Mikaela Laurén väntar andra planer och nya mål, kanske blir det mer simning men mest av allt vill hon och hennes man bli föräldrar, hör henne berätta i TV4:s intervju.

Ridlektionerna har Mikaela tagit på AP Ridutveckling, som drivs av Anna Wallberg, kanske ringer det en klocka nu – är Mikaela Laurén påtänkt till Stjärnornas Hoppning?
– Ingen kommentar.

Nyfiken på Mikaela Laurén – följ henne på Instagram.

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.