Conny har inga problem med att le mot kameran. Foto: Danielle Frank Conny har ett smittsamt leende. Foto: Danielle Frank

Möt Conny – den leende hästen

Conrads Vuvuzela (Conny till vardags) vet precis hur han ska charma matte Danielle Frank. Nu är varmblodstravaren på god väg att bli en riktig internetkändis.

Det är svårt att glömma Conny när man väl sett honom. Det syns inte minst i bilderna här intill. Varenda gång matte tar fram kameran kommer fotomodellen i varmblodstravaren fram.

– Det är nästan omöjligt att få en normal bild på honom, säger matte Danielle och skrattar.

Conny är åtta år gammal och har bott hos Danielle i ungefär tre år. Sedan dess har han lärt sig att bli ridhäst, och dra ner skratt hos familjen i Västerbotten.

– Han har ganska mycket personlighet den där karln, säger matte.

Hon berättar att Conny, utan undantag, börjar vrida och vända på sig så fort hon försöker ta en bild på honom.

– Jag vet inte om han fattar att man gör något eller om han tror att han kan äta kameran. Men han gör det varje gång man tar fram en kamera eller en mobiltelefon, säger Danielle.

Utöver att vara en riktig linslus älskar Conny att leka barnhäst. Barn är nämligen det allra bästa han vet. Barn och kel, helst samtidigt.

Matte Daniella Frank får många goda skratt av busen Conny. Foto: Daniella Frank

Men bara för att man är en snäll kille betyder det inte att man inte har åsikter, om du frågar Conny. Särskilt när man har sin egen fanbase på nätet – en diva har ju ändå sina rättigheter.

Matte Danielle beskriver honom bland annat som lite het.

– Han har mycket energi som man måste kunna hantera. I början gick energin väldigt mycket uppåt och han kunde resa sig men nu är han mycket bättre, säger Danielle.

Conny älskar barn. Foto: Danielle Frank

Hopphäst?

Danielle beskriver sin kompis som välhanterad, villig att lära och framåt. Numera har han också börjat – på eget bevåg – prova sina vingar som hopphäst.
– Det räcker med en liten gren i skogen så ska det hoppas. Han har upptäckt att det är väldigt roligt, säger Danielle och skrattar.
En blivande karriär som hopphäst är nog dock inte helt nära förestående om du frågar matte.
– I början hade han väl någon typ av … väldigt rolig helikopterstil. Men vi får se hur det går. Han börjar kanske förstå lite hur man ska göra nu.
Kom tillbaka! Du har inte kliat färdigt. Det är svårt att misstolka Conny, här med Tina Nordin. Foto: Danielle Frank

 

Missa inte vårt bildspel här intill med Connys härliga – och mycket smittsamma – leende. Bilderna är tagna av Danielle Frank.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.