Foto: Fredrik Jonsving

Nya skönhetstrenden – fett från döda hästar

Skulle du ha hästfett i ansiktet? Den senaste trenden från Korea har nu nått Sverige. Det handlar om olja som utvinns från döda hästars fett.

Det är skönhetstidningen Elle som skriver om den senaste trenden. Att utvinna olja från slakt är i sig inte nytt. Lanolin kommer till exempel från fårens ull, och har använts i årtionden. Skillnaden är att man inte behöver döda fåret för att få tag i ämnet.

Gelatin i mat och godis är också restprodukter från slakt – vilket vi ätit i otaliga år.

Nya trenden hästolja är dock lite mer kontroversiell, inte minst för att hästar är husdjur. Det är dock en restprodukt från slakt. Det är alltså inte så att hästar dödas för oljans skull. Det handlar om att ta vara på hela djuret i de länder där man äter häst, upplyser Elle.

Skönhetstrenden startade i Korea men i Mellanöstern har hästfett använts sedan länge för att läka sår, exem och andra hudproblem. Nu har trenden börjat sprida sig runt om i världen.

Skulle du våga prova?

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

เพียง 599.- ส่งฟรีลทบ.!🐴🐴 #MAEUX Horse Oil Cream มายูเอ็กซ์ ครีมน้ำมันม้าทองคำ 💋บรรจุ 70 มล. ครีมบำรุงผิว จากเกาหลี ช่วยลดเรือนริ้วรอย ใช้ได้ทุกสภาพผิว มีมอยเจอร์ไรเซอร์เข้มข้น ช่วยคืนความชุ่มชื่น ฟื้นฟูสภาพผิวจากการถูกทำร้าย รอยดำรอยแดงจากสิว ลดเลือนริ้วรอยให้ดูตื้นขึ้น ผิวดูเปล่งปลั่งกระจ่างใส ผิวเรียบเนียน รูขุมขนกระชับ ลดความแห้งกร้าน ต้นเหตุแห่งริ้วรอยก่อนวัย 💋วิธีใช้ : ทาบนใบหน้าหรือผิวกายที่มีปัญหา รอยสิว แผลเป็น จุดด่างดำ เป็นประจำทุกวัน เช้า-เย็น 💋สั่งซื้อ: Line ID: @ngamkakshop(ใส่@ด้วยจ้า) FB: ngamkakshop #ngamkakshop #horseoil #น้ำมันม้า #เกาหลี #มายูเอ็กซ์ #ครีมน้ามันม้าทองคา

Ett inlägg delat av งามคักช็อป😘✨🇹🇭 (@ngamkakshop)


Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.