Nina Latumaa har välkomnat Sessan och Pebbie till ridskolan. Foto: Angelica Eriksson/Nina Latumaa

Ridskoleelevernas slit gav shettislycka på ridskolan

Minns ni Järfälla Ryttarförenings insamling för att köpa in två shettisar till ridskolan? Nu har Pebbie och Sessan flyttat in till barnens stora förtjusning.

Skäcken Pebbie är en fem år gammal minishettis. Sessan är större, en svart normalstor shettis med mycket rutin. 16-åriga Sessan är dessutom inkörd. De små ponnyerna lockar redan nyfikna barn till ridskolan.

– Det har blivit väldigt uppskattat, säger Nina Latumaa, ridskolechef och tillägger:

– Föräldrarna får nästan inte sina barn härifrån, haha.

Shettisarna har inte varit på plats ens en vecka. Nina Latumaa berättar att det är många pirriga och glada barn som ser fram emot att få pyssla med de små. Ponnyerna ska nämligen vara med på barnaktiviteter och lära de riktigt små barnen om hästar och hantering. Båda ponnyerna är dessutom ridna, varav den äldsta både kan hoppa och tycker om att dra vagnen.

Ridklubben bad som bekant medlemmarna om hjälp för att samla in pengar till ponnyköpen. Bland annat har eleverna gått ihop och sålt kläder via Newbody, medan andra skänkt pengar.

– Sen har vi en privatperson som vill vara anonym men som skänkt en större summa pengar. Alldeles för mycket enligt oss men vi är samtidigt otroligt tacksamma för det. Det har gjort stor skillnad, säger Nina.

Insamlingen gav mycket mer än ridskolechefen hoppats på. Nu ska man bland annat köpa in utrustning som till exempel sele och vagn till småttingarna.
– Alla har verkligen hjälpt till. Det är fantastiskt. Alla barn har inte hunnit se ponnyerna än eftersom de nyss kommit så det blir en glad överraskning, säger Nina Latumaa.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.