Grattis till vinnaren i vår Nationaldagstävling!

Grattis till Veronica Rembeck, Herrljunga, som vinner ett blågult set med nät/svettäcke i blågult, blå grimma och gult grimskaft från Hansbo Sport!

Tävlingsfrågan var – Vilken av dessa tre hoppstjärnor har INTE en svensk uppfödare?

Tyvärr upptäckte vi snabbt att det fanns en felaktig uppgift hos Horsetelex som ställde till det, men de flesta tävlande svarade ändå rätt:

Henrik von Eckermann - King Edward
Henrik von Eckermann – King Edward. Foto FEI/Christophe Taniére

RÄTT SVAR: KING EDWARD!

Henrik von Eckermanns guldhäst och superstar King Edward har inte en svensk uppfödare – i likhet med resten av det svenska OS-guldlaget är han från kontinenten och liksom H&M Indiana en BWP, Belgisch Warmbloedpaard. Uppfödaren heter Wim Impens.

 

Ariso - Viktoria Tocca
Ariso och uppfödaren Viktoria Tocca. Foto Privat

Ariso som varit ofattbart framgångsrik i USA med irländske Jordan Coyle och som nyligen vann ännu en femstjärnig hoppning, är uppfödd av svenska musikalsångerskan och entreprenören Victoria Tocca. Victoria tävlade själv hans mamma Osira, men har nu lagt ridstövlarna på hyllan och har fullt upp med sina stora projekt – i sommar sätter hon upp Jesus Christ Superstar i Dalhalla. Ariso är SWB e Casall x Contender.

 

Conor Swail och Theo 160 vid en tidigare 1.40-seger i april. Foto Sportfot/Wellington International

Theo 160 är olycksbarnet i vår tävling, eftersom databasen Horsetelex har lyckats få in felaktig information och påstår att han har en tysk uppfödare. Det stämmer inte! Uppfödare är svenska Jenny Abrahamsson, en av kvinnorna bakom hoppsportsajten World of Showjumping och den informationen hittar man bland annat i FEI:s databas som är korrekt. Även han rids av en irländare, Conor Swail, årets stora komet på världsrankingen. Nyligen vann de en femstjärnig 1.50 i USA. Theo är registrerad i Holsteiner Verband och e Christian 25 x Calando IV. Mamman är Jennys sto Julia som gick bort förra året, 27 år gammalt.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.