dressyr knoppar nonsens

Svenska ekipage i internationell Working Equitation-tävling

Tre svenska WE-ryttare befinner sig i Tyskland till helgen för att rida de stora internationella tävlingarna med VM-kval i München.

Under helgen arrangeras stora tävlingar i den snabbt växande grenen Working Equitation. Sverige har tre toppryttare på plats: Idamaria JohanssonHoxi, Mia SäweAkropolis och Therese Edlund med Aragorn GE.

– De senaste två åren har det mer eller mindre inte varit några internationella tävlingar. Det är jättekul att vi har svenska ryttare på plats i München på en så stor tävling med bra konkurrens. Dessutom är det en viktig värdemätare inför VM då både hästar och ryttare får känna på den internationella atmosfären, säger landslagsledare Kajsa Ekedahl.

Sverige har redan nio kvalade ekipage till VM som arrangeras Les Herbiers, Frankrike, i slutet av juli.

– Vi har ett bra gäng ryttare som är aktuella för VM, men vi kommer inte skicka någon som inte startat internationellt. Jag kommer att ta ut VM-laget efter helgens tävlingar, fortsätter Kajsa Ekedahl.

Av ryttarna på plats i München är det bara Mia Säwe som ännu inte hunnit kvalificera sig till VM ännu. Förhoppningen är att hon lyckas under helgen.

– För att kvala krävs ett resultat med 60 procent i dressyr och teknikmomenten samt ett godkänt genomförande i speedklassen. Det borde inte vara några problem för Mia.

Dressyrmomentet genomförs på torsdag, teknikmomentet på fredag och speedmomentet avgörs på lördag.

Vad tror du om de svenska ekipagens chanser?

– Konkurrensen är stenhård och det är svårt att veta hur våra svenska ekipage ligger till med tanke på att det varit så få internationella tävlingar. Men våra ekipage har tränat mycket sedan förra VM så det ska bli spännande att se hur det går, avslutar Kajsa Ekedahl.

Preliminärt tidsschema:

Torsdag 26 maj
Dressyrmoment

Fredag 27 maj
Teknikmomentet

Lördag 28 maj
Speedmomentet

Arrangörens hemsida
Start och resultatlistor

Från Svenska Ridsportförbundets hemsida

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.