Magin bakom NAF Magic

[ANNONS] Hästens naturliga flyktinstinkt kan bli ett problem i den moderna hästens vardag. Tillskott kan vara ett ovärderligt stöd.

I vilt tillstånd är hästar naturligt reaktiva, för att snabbt kunna fly när de utsätts för fara. I utmanande situationer har vi alla valet att antingen slåss eller fly, och för våra hästar är det naturligt att välja flykt! Tyvärr är det beteendet inte speciellt säkert eller lämpligt för den moderna hästen, oavsett om det framkommer på dressyrbanan, när en traktor kör förbi på uteritten eller i samband med ett hovslagarbesök. Fodertillskott som hjälper dem att hantera dessa utmaningar på ett lugnt sätt kan därför vara ett ovärderligt stöd. Det finns många olika tillskott på marknaden, så hur väljer jag rätt?

Ensam är inte stark

Beteendemässiga reaktioner är komplicerade och involverar många olika banor genom kroppen. Därför rekommenderas en sammansättning med ett helhetstänk, då ingen ensam ingrediens kan ge stöd för hela det komplexa system som beteendemässiga reaktioner innebär.

NAF Magic är en unik blandning av näringsämnen som arbetar tillsammans för att hjälpa den reaktiva hästen att förstå utmaningen och hantera den på ett lugnt och säkert sätt. Produkten har ingen sedativ påverkan. Magic skapar balans för fokus och inlärning genom att tillföra viktiga näringsämnen som är involverade i nervsignalering, neuromuskulär överföring, dopaminerga reaktioner och i den kritiska tarm-hjärnaxeln.

NAF Magic är en unik och komplex sammansättning av lugnande och adaptogena örter, biotillgängligt magnesium och probiotisk jästkultur som tillsammans ger stöd för lugn och fokus hos hästen. Produkten är utvecklad av ett erfaret team på NAF, under ledning av chefsveterinär Dr Nick Larkins BVSc DSc MRCVS och chefsnutritionist Kate Hore BSc (Hons), RNutr (Animal), R.Anim.Technol.

Publicerad forskning

Sedan Magic lanserades, för många år sedan, har den regelbundet utvecklats och därefter granskats av oberoende akademiska institutioner, avseende dess effektivitet.

Forskning har utförts på alla typer av hästar och ponnyer, allt från elithästen till hobbyhästen. Den nuvarande sammansättningen genomgick en placebokontrollerad cross-over beteendestudie, under ledning av Andrew Hemmings, hästetolog och forskare vid Royal Agricultural University, Storbritannien. I studien* användes innovativa, icke-invasiva tester, så som Go-NoGo, där hästarna måste visa på både inlärning och förståelse, vilket är den unika synergistiska styrkan i NAF Magic. De positiva resultaten av försöket granskades och publicerades, och den testade formulan fördes sen vidare till Magic pulver, Magic flytande och Instant Magic (oral spruta). Även om studien var ett krävande årslångt projekt, kan resultaten sammanfattas i denna enkla mening, som Dr Hemmings uttryckte det, ‘Still your horse, just more trainable’

Så är din häst i behov av stöd för inlärning och fokus på ett lugnt och balanserat sätt? Prova NAF Magic och upplev en magisk skillnad!

Vill du veta mer om NAF Magic? Klicka här för mer information

Är du nyfiken på beteendestudien som utfördes på NAF Magic? Klicka här

Referens till studien

Roberts H, Stevenson A & Hemmings A (2018) Effect of three magnesium based feed supplements on inferred measures of dopamine activity and cognition: a pilot study. International Society for Equitation Science. 14th Int. Conference. Rome.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.