Närmare 50 clinics med en rad starka ridsportprofiler i Mässarenan på SIHS

När Sweden International Horse Show slår upp portarna den 24/11 är förra årets nysatsning – Mässarenan – tillbaka. Under fyra dagar blir det omkring 50 clinics inom en rad olika områden. Jens Fredricson återvänder till Mässarenan efter en mycket uppskattad clinic förra året. Den här gången kommer han som regerande världsmästare. Den tidigare OS-silvermedaljören i fälttävlan – Sara Algotsson Ostholt kommer även hon dela med sig av träningsråd.

Mälarens Hästklinik presenterar Moderna diagnostik- och behandlingsmetoder för hälta.

I Mässarenan bjuds publiken på fördjupning inom en rad olika tävlingsgrenar, både de mest etablerade grenarna som finns representerade även på huvudarenan och vissa mindre, men växande, grenar som WE, voltige, paradressyr och distansritt. Dessutom blir det clinics med fokus på hästens hållbarhet, ridsportens värdegrund, råd för att hantera den busiga stallhunden och mycket mer. Publiken kan passa på att ställa frågor via Stockholm Live-appen.

–  Tillsammans med våra partners och deras profilryttare sitter vi på oerhört mycket kompetens. Förra årets initiativ där vi delade med oss av detta via clinics i Mässarenan föll väldigt väl ut, så det är ingen tvekan om att vi ska ta detta vidare i år och framåt, säger Christin Ericsson, Event Director för Sweden International Horse Show.

En av de clinics som visas under Sweden International Horse Show är Framgångsridning med Jens Fredricson, presenteras i samarbete med Ridskolan Strömsholm & Flyinge

Några exempel på clinics som genomförs på Mässarenan:

  • Framgångsridning med Jens Fredricson, presenteras i samarbete med Ridskolan Strömsholm & Flyinge.
  • Teknikträning med Anna Freskgård och Agrias Fälttävlansakademi, presenteras av Agria.
  • Hundcoachen Fredrik Steen och Svenska Brukshundsklubben visar på specialsök med hundar, presenteras av Agria.
  • Moderna diagnostik- och behandlingsmetoder för hälta presenteras av veterinärerna Tobias Wrangberg och Eva Olsson från Mälaren Hästklinik.
  • John Ricketts och Felicia Grimmenhag visar hur de förbereder en häst för att bli säker för pararyttare.
  • Familjen Bergåkra presenterar sin värdegrund för utövandet av ridsporten.

Innehållet på Mässarenan är tillgängligt för alla med biljett till någon av föreställningarna samma dag, eller med en mässbiljett.

Se hela programmet för Mässarenan här > > >

Köp biljett här > > >

Hundcoachen Fredrik Steen och Svenska Brukshundsklubben visar på specialsök med hundar, presenteras av Agria.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.