Ridsport, show och julstämning på Friends Arena

Första adventshelgen bjuder Sweden International Horse Show traditionsenligt in till hästfest på Friends Arena. Under fyra dagar är världseliten inom hoppning, dressyr, fyrspannskörning, fälttävlan och island på plats. Det bjuds även på show – både internationella hästartister och svenska shownummer. Det kommer att bli fart och fläkt och en härlig julstämning.

På eftermiddagen den 28 november slås portarna upp till årets upplaga av Sweden International Horse Show. Det blir startskottet för fyra intensiva dagar med sport och show i världsklass. Totalt tio föreställningar, där var och en är specialdesignad och bjuder på en unik mix av tävling och show. Gemensamt är det höga tempot och välregisserade innehållet. Små startfält med endast det bästa varje gren har att bjuda på gör att tempot blir högt och upplevelsen fartfylld.

Följ med bakom kulisserna

Under föreställningarna får publiken följa med bakom kulisserna via en ”backstage-reporter” som tar publikens frågor vidare till ryttare och stjärnor, och som berättar om vad som pågår på framridning, i stall mm. Som publik kommer du kunna skicka dina frågor till vår reporter via SIHS-appen som lanseras inför årets tävlingar.

Tävlingar med världsekipage

Till SIHS kommer den internationella eliten inom fem olika grenar – hoppning, dressyr, fyrspannskörning, fälttävlan och island/tölt. I hoppningen bjuds nio internationella ryttare in, bland andra Ben Maher och Jessica Springsteen, som får möta nio svenska ekipage – Peder Fredricson och Malin Baryard med flera.

Med Saab Top 10 Dressage har SIHS blivit en av de stora internationella tävlingarna inom dressyr – startfältet kommer att innehålla namn som Isabell Werth, Helen Langehanenberg och vår egen Patrik Kittel.

Fyrspannskuskarna älskar att tävla i Friends Arena och här kommer bland andra den närmast oslagbara Boyd Exell att kämpa om världscuppoäng.

Inomhusfälttävlan blir en landskamp mellan de tre lag som tog medalj i EM i somras – läge för revansch för våra svenska ryttare.

Islandshästekipagen kommer att göra upp om världscuptiteln under SIHS – de åtta ekipage som kvalar in kommer att tävla i Tölt 1.

De internationella tävlingarna varvas med showklasser där vi får se hur världsryttarnas tävlingssinne slår igenom även när det handlar om agility eller när de provar varandras tävlingsgrenar.

Show med svenska och internationella artister

SIHS har under årens lopp varit med och upptäckt nya hästartister. För snart 25 år sedan uppträdde fransmannen Lorenzo för första gången på SIHS. Det var då ett av hans första större uppträdanden. Sedan dess har Lorenzo blivit en av de största hästartisterna i Europa. I år kommer han till SIHS igen för att visa sitt senaste nummer. I programmet ryms även Tobbe Larsson, som gör sitt första uppträdande på SIHS, shownummer från Strömsholm och givetvis julparad och matiné designad Owe Sandström.

Julhandla på mässan

På den 10.000 m2 stora ridsportmässan finns allt en ryttare kan önska – både till sig själv och hästen. Det perfekta tillfället att köpa julklapparna till både två- och fyrbenta.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.