Äntligen dags för ridsporten att inta Friends Arena igen

Efter ett ofrivilligt uppehåll till följd av pandemin kommer publiken äntligen få se världens bästa ekipage tävla på en fullsatt arena igen. Den 25-28 november intar hästar, ryttare och kuskar Friends Arena för att traditionsenligt fira in julen och uppleva magiska tävlingsögonblick under Sweden International Horse Show.

Ryttarna får äntligen möta den svenska publiken igen

De svenska hoppryttarna, som visat en enastående form den senaste tiden, kommer äntligen få möta hemmapubliken igen. Frågan är vilka som längtat mest – ryttarna eller publiken? Nio svenska och nio utländska hoppryttare kommer att mötas i flera spännande klasser.

Även nästa generations hoppstjärnor kommer att visa upp sig på Friends Arena då den första höstfinalen av den nya touren Arena Youth Tour kommer att avgöras. Touren går sedan vidare för vårfinal på Gothenburg Horse Show.

Utöver hoppning kommer publiken att bjudas på dressyr på allra högsta nivå. I Saab Top 10 dressage tävlar de högst rankade internationella ekipagen och i Lövsta Future Challenge tävlar lovande unga dressyrhästar och -ryttare.

Det bjuds på mer sport – världscup i fyrspannskörning, världscupfinal i tölt och en inomhusvariant av terrängmomentet i fälttävlan.

 

Sprakande show

Tävlingarna varvas med showinslag med både svenska och utländska artister. I år får publiken stifta bekantskap med en artist som gör sitt första framträdande i Sverige någonsin – Iseulys Deslé och hennes fantastiska vita hästar.

 

Julen startar på Friends Arena

Under Sweden International Horse Show startar julen på riktigt. Det blir tomtar, granar och julmusik hela helgen. Dessutom bjuder den stora ridsportmässan in till julshopping med de perfekta klapparna till både två- och fyrbenta.

 

Läs mer och köp biljett > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.