[ANNONS] Den första Picobelloauktionen – passion härifrån till Tokyo

Vad sägs om avkommor från Hello M’Ladys helsyster eller från samma sto som Born To Be Picobello? I Picobellohorses första auktion bjuder man ut hästar, föl och embryon med mycket meriterad stam.

När Luc Ruant, ledare för familjen Ruant och skapare av Picobellohorses, kom in i ridsportens värld för många år sedan, kunde han aldrig ha föreställt sig att han 2021 skulle vara värd för den allra första Picobello-auktionen.
Till vardags verkar Ruant inom mode- och eventsektorn. Förutom sitt heltidsjobb tar han lyckligtvis också tid för sina hästar.
– Mina hästar ger mig sinnesfrid. De ger mig alltid ny energi, säger han leende.

Starka meriter

Ruant kan inte hejda sin passion.
– Jag var inte själv en framgångsrik ryttare, men det var för länge sedan. Sedan började jag fokusera på avel. Från första början har vi alltid sett till att använda det bästa blodet. Ibland gäller det våra egna avelsprodukter, men det gäller också unga ston som vi köper direkt från andra uppfödare.

Familjen Ruants urvalspolicy och avel har därför redan blivit mycket meriterad. Alla känner väl till Hello M’Lady (fd Picobello Gwindeline, e Indoctro) som tävlas av Scott Brash och Izzy by Picobello (fd Izzy v/d Wateringhoeve, e Cicero Z) spm tävlats av Bertram Allen. Eller vad sägs om de två hästarna som togs ut till de olympiska spelen i Tokyo: Romeo 88 (fd Champion of Picobello, e Contact vd Heffinck), som tävlas av Harry Charles och den tyvärr för tidigt avlidna Born To Be Picobello (e Berlin) som tävlades av Scott Keach.
Alla dessa hästar är referenser till flera besläktade hästar, föl eller embryon i auktionen. Vad sägs om avkommor från Hello M’Ladys helsyster eller från samma sto som Born To Be Picobello?

Det handlar inte om tur

Luc Ruant säger:
– Jag avskyr faktiskt uttrycket ”avel är gambling”. Om du arbetar med bra genetiskt material handlar det inte om tur. Naturligtvis föder du inte upp en topphäst från en dag till nästa. Avel handlar om att tänka i generationer och det är där jag tror att vi kan göra skillnad. Alla hästar på vår auktion kommer från linjer som vi känner rakt igenom. Vi vet vilken kvalitet vi erbjuder.

– Hos Picobellohorses finns det tre egenskaper som en häst måste ha för att uppfylla våra strikta krav. En häst måste ha blod, kvalitet och mentalitet. Allt material som erbjuds i auktionen ska ha dessa egenskaper.

Tveka inte att kontakta auktionskommittén för ytterligare frågor angående kollektionen som erbjuds.

Hoppas vi ses snart!

Här hittar du auktionen > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.