Foto: Kim C Lundin

Nu lanseras digitala träffar för SWB-uppfödare

Till träffarna söker man den som är medlem i SWB och en regional förening, har fött upp minst några föl, satsar på din avel, vill utvecklas och söka mer kunskap, vill diskutera din avel med likasinnade och har en vilja att själv sprida kunskap om avel.

Är du uppfödare av SWB-hästar och vill diskutera avel med andra uppfödare? SWB startar nu upp digitala avelsträffar för uppfödare som vill ta nästa steg i sin avelsverksamhet. Tanken med träffarna är att likasinnade uppfödare ska få möjlighet att lära känna varandra diskutera avel i smått och stort. De uppfödare som söker till träffarna bjuds in till fyra digitala avelsträffar under våren, som under ledning av en moderator djupdyker i olika avelsfrågor. Träffarna kommer vara på cirka 2 h och hållas kvällstid. Till hösten bjuds samtliga deltagande uppfödare in till en fysisk träff för att få träffa varandra och förkovra sig ytterligare på ämnet avel och uppfödning. Moderatorer under träffarna kommer vara Gustaf Johansson, Christina Olsson och Eva Gudmundsson.

– Tanken med de här träffarna är att engagerade och vetgiriga uppfödare ska få träffa likasinnade i öppna diskussionsforum. Vi hoppas att träffarna kommer bidra till nätverkande och ge våra SWB-uppfödare en liten extra boost såhär på vårkanten. Hur härligt är det inte att få prata avel med andra uppfödare som är minst lika nördiga som en själv? säger Gustaf Johansson, som tillsammans med Aja Blomberg-Andersson och Nina Känsälä är initiativtagare till avelsträffarna.

Till träffarna söker man den som är medlem i SWB och en regional förening, har fött upp minst några föl, satsar på din avel, vill utvecklas och söka mer kunskap, vill diskutera din avel med likasinnade och har en vilja att själv sprida kunskap om avel. Begränsat antal platser, anmäl ditt intresse senast söndag 6 februari.

Träffarna kommer att vara gratis för SWB:s Plusmedlemmar men ha en avgift för övriga medlemmar.

Länk till anmälan

Snart kommer man även att lansera ”SWB Bollplanket”, som är öppna digitala träffar under våren med olika teman inom ämnet avel och uppfödning.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.