Beridna Högvakten

Storsatsning på rekrytering av svenska hästar

Beridna Högvakten, Försvarsmakten, Flyinge, Ridskolan Strömsholm och Hovstallet går nu samman i en stor satsning på rekrytering av svenska varmblod.

Under våren 2022 kommer en nysatsning från landets mest anrika organisationer för hästar. Visningsdagarna kommer att bli en saludag där ägare till svenska varmblod har möjlighet att visa upp sina hästar för en gemensam rekryteringsgrupp.
Totalt har organisationerna behov av 30-40 hästar årligen och vill genom detta initiativ främja den Svenska hästaveln i samarbete med Swedish Warmblood Association.
Föreningen för den Beridna Högvakten, Försvarsmakten, Flyinge, Ridskolan Strömsholm samt Hovstallet bedriver hästverksamheter som utbildar och använder hästarna för skol-, rid-, parad- och körverksamhet.

Under dagen kommer hästar i åldern 2-10 år visas upp för en gemensam jury som tar beslut om hästens lämplighet för respektive organisation.
Dagen är öppen för publik och kommer att avslutas med en kunskapsclinic i regi av Flyinge.
För säljare är detta en möjlighet att på ett tryggt sätt visa upp sin häst och sälja till organisationer där hästens välfärd kommer i första rummet.
Under dagen kan även besökare träffa Försvarsmakten, Hovstallet, Föreningen för den Beridna Högvakten, Swedish Warmblood Association samt representanter från Flyinge och Ridskolan Strömsholm.
“Vi hoppas detta kommer att bli en dag som lockar många besökare då den svenskfödda hästen och Riksanläggningarnas utbildningsverksamhet för svensk hästnäring kommer att vara i fokus” säger Jonas Johnson, Chef Produktionsledningen Flyinge och Ridskolan Strömsholm.

När: Första Visningsdagen är fredagen den 8 april 2022 på Flyinge Kungsgård.

Nästa tillfälle planeras under hösten 2022 på Strömsholm

Läs mer: www.visningsdagarna.se > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.