Airbags!

Camilla Ivarsson | 17/10 - 2018

Oh my good vilken smärta!

Igår hände det som inte får hända någon ryttare och än mindre en ryttare som har hästar som levebröd. Igår hoppade jag upp på en av våra utbildningshästar på vår utebana. Den kändes lite spänd när jag satt upp men jag tänkte det släpper nog vilket det gjorde tills hundarna började skälla och studsa.

På mindre än två sekunder så hann jag tänka massor med saker. Faaaan jag måste få stopp på tvångandet, helvete jag får inte hejd på det, jo fasiken nu står vi still! Pheeew!  Jag andas ut och min dotter Ebba andades också ut och vi hann säga några ord innan rodeon var fullt igång igen. Då värre och mer höjd på tvångandet. Jag försökte på nytt få hejd på det hela men hästen fortsatte bara och jag kände att jag måste komma av!! När vi var på väg mot staketet och jag kände att det låg i farans rikting att jag skulle få segla över vårt treslaniga staket.

Sekunden senare blev det touchdown de lux😰. Jag som är tränad på att ”ramla av smidigt”’föll som en gråsten mot marken med rygg och höft först. Jag kände bara hur luften gick ur mig och när jag försökte ropa på Ebba så kved jag bara.

 

Efter sex timmar på akuten med CT röntgen så kan jag ännu konstatera att det är bra med airbags lite här och där.

inga skelettskador men sjukt ont i mjukdelarna..

Dax att se över sin försäkring under morgondagen tror jag. Tror ingen vill åka av en häst men som egenföretagare så växer paniken att om jag skadar mig så blir det kris. Inget skyddsnät, vem ska rida alla hästarna, försörjning av gård, lön till personalen ja listan kan göras lång.

Nu vilar min ömma krop från sadeln en dag!

 

Take care/ Camilla

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här