Ännu en vecka till ända…

Camilla Ivarsson | 7/10 - 2018

Önskar verkligen att jag kommit loss någon dag under veckan som varit och besökt Flyinge men nix det var svårt att komma ur sadeln. Jag hade gärna suttit på läktaren och dreglat när den fantastiska Springbank II VH äntrade manegen. Gratulera alla inblandade men främst hans uppfödare Tobias Hansson som kämpat så många år för sin fina avel.

Förra söndagen så tog jag och Månsagårdens Beauty en sväng till Åsbo ryttarförening för att försöka få till ett kval till MSVb. Eftersom jag inte tävlat Beauty mer än en gång tidigare och inte känner henne så väl så valde jag att rida två klasser. Vi mjukstartade i LA:3. Hon var riktigt fin och lyssnade bra på mig. Min plan men henne är att ”jogga” runt inne på banan för att hon ska få en trevlig och positiv upplevelse av att tävla. Att bara jogga belönades med hela 72,7% och en andra plats. Till MSVC var hon lite mer på hugget men samma plan från min sida var att ”jogga” vidare och försöka få till ett kval. Att bara jogga gav oss  68,3% och ett givet kval mot nästa nivå. Lyssnar på mitt låtval och gissa varför jag valde just den låten…

Minns ni den coola treåringen vi har på utbildning? Golden Ace är verkligen en guldgosse. Så sjukt fin häst med mycket fina gångarter och ett psyke av stål. Kolla in filmen och njut i en minut för det gör jag på hans rygg!

Mitt jobb är helt undebart när jag tänker efter! Tänk att få sitta på dessa fina hästarna och även få utbilda dem och förädla dem under den korta tiden där är hos oss. Till exempel Holmtebo Doolan. Han gjorde väldigt fina enstaka byten när han kom men under 3 månader har han lärt sig byta ner till vartannat och även ner till varje. Halleluja! Lycka den ryttare som köper Doolan.

Vet inte om jag har berättat att vi jobbar på att bli Skånes nya djurpark! Vi har en mängd djur på gården i form av hästar så klart men även ett gäng katter och även goa hundar. Vår minsting i samlingen är frallan Elsa. Ingen kan missa henne då hon både snarkar och pruttar högt och tydligt. Ibland vaknar hon till och kör ett tungt fyspass.

Elsa min ständiga följeslagare

Jag kommer aldrig sluta drömma om att börja rida fälttävlan igen. Jag är ingen utpräglad dressyrnörd utan jag gillar när det dundra under mig och när vinden viner i ansiktet i en full galopp över fältet. Jag tror verkligen att våra dressyrhästar uppskattar att få sträcka ut i galopp och även lägga av en och annan brall.

Quo-Vadis I.M

Avslutar med en bild på min vackra Zaccheus i sitt nya pannband. Visst är han rätt söt?

Nu väntar sängen 23.45 och en lång härlig arbetsvecka väntar!

 

Ta hand om er och glöm inte att njuta av livet/ Kram Camilla 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här