Att träna på det lätta är svårt nog!

Camilla Ivarsson | 27/8 - 2018

Gosh vilken vecka som gått!

Snygga Zantos lämnade vårt stall i tisdags för att åka först till hästhotellet i Malmö sedan vidare ner till Guido Klatte i Tyskland där han skulle förberedas för fredagens flygning till New York! I måndags var vår hemmaveterinär och kollade igenom Zantos för att kontrollera att han är i fysiskt bra skick att resa så långt. En hel rad med papper skulle fyllas i för att han ska få resa in i USA. Tidigare vecka har även blodprov tagits på honom för att se att han inte bär på några smittsamma sjukdomar. Jenny Tholin spedition AB har ordnat med allt och varit otroligt behjälplig. Nyttigt att få lära sig alla turer med att exportera till USA.  Idag måndag kommer han att anlända till Nordlander Dressage Stable i North Carolina. Vi hoppas få visa lite fina bilder på Zantos i sitt nya hemland.

Under veckan så har jag tränat mycket övergångar med alla hästarna. Jag vet precis som alla andra att det är där nyckeln till det mesta sitter men med handen på hjärtat, hur många övergångar/tempoväxlingar blir det på ett pass? Jag kommer på mig själv att jag sitter kvar alldeles för länge i samma gångart eller tempo. Bara genom att förändra med små hjälper och små nyanser så vips är hästarna med mig på ett helt annat sätt. Fabbe är väldigt begåvad men samtidigt så blir det svårt för han vill så mycket men tappar då balansen ibland och då spänner han till och då blir det mesta svårt. Tips är volter med övergångar i så hästen själv måste bromsa upp sig genom att den är på en mindre volt.

 

Eftersom vi jobbar med att förmedla andra hästar så vill vi gärna testa dem i lite olika miljöer för att se hur de reagerar. Det finns ju många hästar som verkligen inte är bekväma med att rida ut på och då är det ju bra för köparen att veta om det är en häst som uppskattar skog och mark eller om den behöver vänja sig mer vi att ridas ut på. Vi tog mentaltestet lite längre än vad vi brukar när det gäller saluhästen Andaman. Se filmen så förstår ni…

Helgen avslutades  med en härlig tävlingsdag med Zaccheus och Quo-Vadis I:M. Zacce som han kallas för har ett stökigt förflutet men många egna åsikter om det mesta. Igår bjöd han på stort engagemang och samarbetsförmåga  vilket resulterade i vinst i LB:2 på 69:5 procent! Han tittade till lite på domarbordet med rutig duk men tog sitt förnuft till fånga och valde att umgås med mig😊.

 

Vi höjde ribban och red även en LA:3. Han var totalt hundraprocentigt fokuserad på mig och gjorde det mesta rätt även om han inte kan rygga ännu. 72,7 procent och några hundradelar från segern. Jag tror att jag har en framtidshäst i honom.

Krut gjorde också en fin runda igår och överlevde domarbord med rutig duk🙈😂. Dock blev han överladdad i galoppen och det mesta sprack! Lycklig över att han börjar mogna mentalt vilket är hans enda svårighet egentligen.

 

Eftersom Greta ska börja plugga under hösten så söker vi ny hästskötare. Rekrytering pågår men ännu har vi inte hittat den rätta! Vet ni någon så tipsa om oss!

 

Njut av veckan!

 

Kram Camilla

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*