Sommarens hetaste meeting!

Camilla Ivarsson | 30/7 - 2018

Lika bra att ni hänger med i vår fartfyllda vardag I torsdags lastade vi två av våra egna hästar för att tävla hos den fantastiskt fina tävlingsåplatsen hos Laholms ryttarförening. Den anläggningen är i toppskick med allt man kan önska sig. Tre banor igång från onsdag till söndag och klasser från LB- Grand Prix.  Varje ryttare är lika viktig och servicenivån på topp! Lite synd bara att många liknande tävlingar pågick på andra orter i närheten. Kanske man kunde önska mer planering från förbundets sida för att förhindra konkurrens om ryttarna.

Nåväl men i lastbilen fanns två nioåriga valackar som ägs av mig. Den ena heter Quo-Vadis I.M och är e: Quaterback-Don Schufro. Han köptes in för 5 år sedan och ansågs vara en begåvad unghäst och spåddes en ljus framtid men det blev allt annat en rätt linje. Quo-Vadis eller rättare sagt Krut var en explosiv, högintensiv unghäst men en  stor flyktinstinkt. Kruts motto är ”ALLT ÄR FARLIGT”! En vattenpöl eller varför inte bara ett hjulspår i marken?! Ett mörkt parti i marken är garanterat i hål fullt av krokodiler så bäst vi hoppar minst tre meter över det för att säkerställa att de inte äter upp honom..

Ni kommer få ta del av vår resa senare i vår blogg men nu vill vi berättar om hur fantastisk Krut var på helgens meeting. Jag valde att mjukstarta honom på torsdagen i en MSVC för att visa honom vart alla krokodiler hade sina vattenhål. Döm av min förvåning när Krut var nästan 90% av sin tid fullt fokuserad på mig och inget annat. Jisses vad händer tänkte jag. Han följer mig lika bra som den där drömkillen i gymnasiet som alla ville dansa med. MAGISKT! Vi belönades med många 8 or bland annat på gångarter samt på ryttarens inverkan. Total procent blev 70% och en fjärde plats i ett tufft startfält. Vi hade nog en del fyror också men de pratar vi inte mer om..

På fredagen startade vi även MSVB:2 med en del missar och total procent blev 64%.   Revanschsugen de lux på lördagen så klart och då var vi framme till balens avslutningsdans och nästan allt flöt fram. 67,6% i MSVB:2 och en 6e placering i ett supertufft startfält fick den dansanta knubbisen Krut att sträcka på sig och säga ”Wait and see”..

Vi skulle kunna kalla dem helan &halvan när jag tänker efter. Förutom Krut så var ju även Dressyr & Rehabcenters snygging med i lastbilen, ni vet han med kopparfärgadpäls och fyra höga vita strumpor! Kan det bli läckrare?! En kort presentation av Faustino I SG är att han ”råkade” passera mointröskel och tycke uppstod mellan oss. Att få sambon med på tåget att ytterligare bli med en häst till var inte i heller en tuff match för en tidigare kravallpolis. It was meant to be brukar jag tänka. För två år sedan så kom denna magra valack till oss och jag tänkte jisses måtte ingen se honom utan täcke. Vi påbörjade en lång resa tillsammans med att få Fabbe som han kallas för på fötter igen och må bra. Detta är ett ständigt funderande från min sida över hur jag ska få mina hästar att må bra och vara lyckliga athleter.

Fabbe är den snällaste och mest vänliga häst jag träffat men också så känslig för stress och dålig energi runt honom. Han kan gå från att sova till att bli hysteriskt stressad på nolltid. Alltid snäll men sååå osäker på sig själv. Han har gjort bra ”skolrundor” under helgen i MSVB:5 samt MSVA:1 med okej procent men inte i närheten av hans kvaliteter men när spänning kryper in kryper % ner.

Vi i familjen älskar att bo i lastbilen och ha campingliv med två av våra tre hundar med oss. Att få umgås tight i flera dagar gör oss bara ännu starkare och vi laddar massor med positiv energi. Jag är som ni kommer att märka en väldigt framåt och positiv människa som trivs med att knyta nya kontakter och att prata häst hela dagarna är det bästa jag vet!

 

 

 

 

 

 

 

Elsa är den ständiga följeslagaren både hemma och på tävling. Självklart är hundarns pool med i det 35 gradiga vädret

Kärlek till både två och fyrbenta

 

Krut on fire

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*