När ens hus går upp i rök – då måste man hjälpa

Felicia Grimmenhag | 6/1 - 2019

Jag önskade titeln var en metafor, men i det här fallet är det inte så. Medan de flesta som vanligt låg och sov i sina sängar natten till den 3/1, förhoppningsvis lyckliga över att ett nytt år tagit sin början, råkade min boxgranne Alices familj ut för något hemskt.

Under natten vaknar Alice (Lindqvist) av att brandalarmet hade gått igång. Under kvällen hade familjen eldat då de hade strömavbrott och behövde få lite värme i huset. Under kvällen/natten hade det blivit så varmt att väggarna började brinna inifrån och när familjen vaknar är det fullt med rök överallt. Det enda Alice lyckades få med sig var sin älskade Butetsadel som hon hade hemma, men även den tog stryk av röken och nu har en ingrodd lukt från händelsen.

Alla klarade sig som tur var oskadda men allting i huset är förstört. Alla möbler, antikviteter, kläder och andra personliga tillhörigheter är rökskadade. Huset är obrukbart uppenbarligen eftersom det är rejält skadat. Att fixa huset säger de tar mellan 6-9 månader, men man får räkna med ännu mer tid.

Jag precis som många andra i min närhet blev väldigt berörda av det här. Alice är en 15-årig tjej som arbetar och sliter extremt hårt och har inte fått mycket gratis i sitt liv. Då om någon gång, vill man hjälpa till.

Jag hörde av mig till flera av mina sponsorer i fredags och inom loppet av en timme hade både Stigsberg och Agria svarat att de skulle hjälpa till med kläder och det de kunde. Wow! Så idag har Alice har varit på Stigsberg och fixat kläder och jag varit inne och hämtat lite grejer hos Julia Österlund på Agria, så hon nu har någonting att rida i. Jag blir så lycklig när folk hjälper till och backar upp när sådana här hemska saker händer. Att lämnas utan varken hus eller kläder är inte lätt.

Man tycker man påminns hela tiden om hur skört livet är och hur allting bara kan vända på en femöring, ändå fortsätter man ta allting lite för givet hela tiden. Men det är kanske då det också är meningen att vi ska påminnas om att vara medmänskliga och hjälpa varandra. När vi går igenom tuffa strider i våra liv. Räcka ut en hjälpande hand och säga till varandra att vi aldrig är ensamma.

Mina tankar går just nu till Alice och hennes familj som går igenom den här tuffa tiden. <3

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här