Sissela Smith

Seger OCH trea i 1.45 GP!!

Gästblogg: Sissela Smith | 6/9 - 2020

Hej!

.

Norrköping Horse Show vecka 2 är i full gång, våra hästar har hoppat helt otroligt bra. Vädret har varit helt okej, inga dramatiska händelser än så länge.

Sandra förbereder DD – Daquars Dream.

Daquars Dream är ett 5-årigt sto som jag har ridit parallellt med vår unghästberidare Anna. Jag klickar otroligt bra med henne och hon med mig, vi är synkade helt enkelt. Hon har varit felfri 17 av 20 rundor detta år. Ibland sitter man på dessa oslipade diamanter och det älskar jag att jobba med och utveckla.

Med de lite busigare hästarna är mitt tips detta klister som jag har på insidan av stövlarna (ingen sponsor). Det ger mig lite extra stöd.

I övrigt har Dior varit felfri båda starter hittills 1.40/1.35 med 5:e och 2:a plats. Kul att få stora och fina rosetter!

Casemiro och Charmonix var båda felfria i 1.45 GP och gick vidare till winning round. Superkul! Casemiro var felfri och snabb igen. Charmonix chansade jag lite mer med och kortade tiden med 2 sekunder, men fick ett nedslag.

.

Men många fick fel när de satsade och det hela slutade med att Casemiro vann – igen! Och Charmonix blev 3:a!

Jag kunde inte ha klarat det utan min bästa Emma och Sandra som hjälpte mig. De har sån koll med hästarna så jag kan helt fokusera på min planering och tror det gör det lilla extra. Liten bonus idag var att Anna blev 7:a med sin egna häst!

Dior med sin maskot.

Imorgon hoppar bara Dior och Daquars Dream. Sen ska jag ha hoppvila ett tag och fixa min rygg en gång för alla. Oavsett hur illa jag gör mig så älskar man detta, och dessa dagar ger det lilla extra när de mörka och kalla dagarna kommer.

Nu är jag på väg till kräftskiva, hos mina icke-hästfolkvänner, bara ca en och en halv timme försenad. Livet som hästmänniska.

.

Vi hörs!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

”Nu är bekvämligheten över – Man måste våga att förlora för att vinna!”

Gästblogg: Sissela Smith | 30/8 - 2020

Hej!
.
Söndag och sista dagen på första veckan. Vädret är bättre och det tackar vi för – det mesta av utrustningen var fortfarande blött efter gårdagen!

.

Dagen blev väldigt bra! Charmonix var lite trött efter gårdagen och hade två nedslag på slutet, men var i övrigt mycket bättre än gårdagen. Känslan var bättre!

Casemiro var felfri! Han är normalt svår att svänga, men kändes mjuk när jag värmde upp inför omhoppningen, så då bestämde jag mig för att satsa. Normalt är jag rädd för att chansa – stabil, felfri och lagom fort brukar vara mitt kort och det räcker till att bli ungefär 2:a – 5:a. Men nu är bekvämligheten över! Man måste våga att förlora för att vinna, som Fredde Jönsson en gång sa till mig på tävling. Idag satt den på första försöket med Casemiro och vi vann 1.45 Grand Prix! Det kändes riktigt kul och allt satt perfekt. Casemiro har jag ridit sedan han var 6 år så det känns extra varmt i hjärtat.

Sedan packade vi ihop och fixade lastbilen. Vi har hela 15 minuters resa hem! Så vi behövde inte stressa – superskönt.

.

Min hästskötare Emma har haft en lugn helg med bara två hästar, så vi har hunnit ta gemensam lunch och fira segern lite, vilket är trevligt. Har vi många hästar är hennes fokus på hästarna och jag eller Carin ger henne lunch och snacks i stallet. Jag tycker att det minsta vi ryttare kan göra är att se till att de som tar hand om våra hästar och sliter hela dagarna i stallet får ordentligt med mat och energi. Är det nåt jag har lärt mig från Emma, så är det att det är små saker som att få uppskattning som betyder mest för henne, inte alltid summan på lönen.

.

Imorgon ska jag på check med min rygg och se hur många hästar och starter jag får godkänt att få tävla nästa vecka! Då är det mer fokus på unga talanger.

.

Vi hörs!

 

Emma och vår extra hjälp Sandra! Hon bor i Norrköping och rider på Åby har hjälpt oss i 4 år när vi behöver en extra hand.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

För mycket regn – ingen bjudning, ingen power!

Gästblogg: Sissela Smith | 29/8 - 2020

Hej från ett regnigt Norrköping!

.

Ska inte ljuga, fy vad tråkigt det blir när det ösregnar i flera timmar. Tappra funktionärer som jobbar på ändå. De flesta är ju ideella arbetare och inga tävlingar hade fungerat utan deras kraft.

.

Peter Lundström är helgens banbyggare (fantastisk om du frågar mig) och vår underlags-/traktoransvariga är Lennart Biewent. ”Lelle” brukar även hjälpa oss köra ner lastbilen till Spanien när vi tävlar där.

.

Idag hoppade jag Charmonix i ATG 150. Jag var lite orolig på grund av allt regn – och det regnade väldigt mycket! – då jag vet att hon är känslig för underlag efter mycket regn. Jag kände redan på framhoppningen att hon inte var förtjust och väl inne på banan sen så hade jag ingen bjudning, ingen power och svårt att reglera. Det gjorde att jag inte fick någon bra känsla och jag red mycket sämre på grund av det, så jag valde att utgå. Självklart tråkigt men jag känner henne, hon trivdes inte alls idag men vi tar nya tag imorgon.

.

Däremot älskar hon när det är 35 grader varmt så att man vill knappt vara utomhus – då trivs hon som bäst. Samtidigt har jag en annan ung häst som inte alls mår bra i sådan värme. Man lär känna sina hästar och det finns en charm i det med.

Gillar inte blöta banor!

.

Trots allt tycker jag att underlaget har hållit otroligt bra med tanke på all regn. Claes har ju kostat på ordentlig dränering och jag tycker det märks.

.

I stallarna är det alltid svårt när det regnar så mycket. Min hästskötare Emma har dock lyckats med den smarta idén att ha spånpellets och plast från balarna. Våra boxar är inte blöta alls, men då gick också Emma upp 06.00 imorse och förberedde inför regnet. Det gillar jag med Emma – hon gör alltid det lilla extra och ser saker i förväg. Hon lämnar inget åt slumpen.

Smart hack stoppar blötan.

.

Restaurangen här sköts av en restaurang i Norrköping och jag tror det uppskattas av alla att kunna köpa bra mat. Min chef Carin är ju noga med kost osv och både hon och Claes tycker det är otroligt viktigt att få tillgång till bra mat på tävlingar.

Imorgon är sista dagen denna vecka, hoppas på mindre regn!

(Nästa vecka fortsätter Norrköping Horse Show)

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Det gäller att fjäska för fuxston och hästskötare!

Gästblogg: Sissela Smith | 28/8 - 2020
Hej!
.
Ännu en bra dag och solen skiner fortfarande!
Idag hoppade jag Casemiro i 1.50, där han var felfri och 5:a. Han hoppade mycket väl fast jag kritiserar min egen ridning lite på vissa ställen, lite mycket handbroms. Men är nöjd ändå, finns alltid grejer att förbättra. Väldigt nöjd med hästens prestation!
.
Imorse trimmade jag Charmonix lite lätt inför morgondagens uppgift. Hon är ett fuxsto som vet att hon är nummer 1. Det är så viktigt att hålla henne på bra humör. Emma ger henne morötter som fjäsk, lite samma idé som när jag ger Emma fika – håll dem på bra humör, så brukar det alltid bli bra.
.
Claes Pettersson, min arbetsgivare och ledare av Norrköping Horse Show, styr och ställer som vanligt. I år har han haft tävlingen i 20 år.
.
Denna helg har även ATG tävling och spel på lördagens klasser. Idag bjöd de på lite fika och planering för morgondagen. Eftersom jag var med i deras satsning ATG Hopp & Talang, så känner jag dem väl och det är alltid trevligt när de kommer! Cissi och Jessica kan få mig att må bra och skratta varje dag.
.
I domarteamet hänger ett roligt gäng och det är nästan så jag skulle vilja sitta där jag med. Detta år byggdes ett nytt större domartorn, mer rymligt – väl passande i dessa tider.
.
På banan jobbar alltid Sara och Ramona, stenkoll på allt människor och hinder.
.
Imorgon beräknas regn men man kan väl önska att de har fel. Hörs mer imorgon!
I domartornet hänger ett roligt gäng och nästan så jag skulle vilja sitta där jag med.
På banan jobbar alltid Sara och Ramona, stenkoll på allt människor och hinder.
Emma håller Charmpnix på gott humör genom att fjäska med morötter – jag håller Emma på gott humör med fika. Lite samma sak.
ATG finns på plats och det blir spel i flera heat på lördagen.
Claes Pettersson, min arbetsgivare och ledare av Norrköping Horse Show, styr och ställer som vanligt.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

I måndags small det till – hästar fick strykas!

Gästblogg: Sissela Smith | 27/8 - 2020

Hej, nu är vi tillbaka på banan igen!

Denna helg är det tävling på vår hemmaarena Norrköping Horse Show. Normalt brukar dessa två helger gå i maj men på grund av Corona så blev det hösttävlingar istället.
Norrköping Horse Show drivs av Claes Pettersson som även äger CC Holsteiner Breeding (Sisselas arbetsgivare).

I mitt fall skulle vi haft alla hästar under helgerna, men det blev hastigt ändrat. Jag har sedan flera månader haft problem med min rygg efter ett fall. Därav har x antal ”medskador” byggts upp.

Senast nu i måndags så small det till och musklerna gav upp totalt.

Att jag kunde rida idag är tack vare en fantastisk naprapat vid namn David på en klinik här i Norrköping. ”Quick fix”-behandlingar, tejp, liniment och många övningar på egen hand gör att jag kan rida dessa helger. Även om det gör väldigt ont så känner jag att jag fixar två hästar och spar all energi till de två denna helg. Efter NHS blir det att lösa mitt problem ordentligt. Nu har jag sopat problemet under mattan för länge. Tydligen typiskt ryttare fick jag höra! Men det är förklaringen till varför jag fick stryka resten av hästarna.

Idag hoppade Charmonix CC och Casemiro CC 1.45 kval till ATG Grand Prix som går på lördag. Charmonix kvalade så hon hoppar det och imorgon hoppar Casemiro 1.50.
Jag tänkte att jag under helgen även ska visa lite av allt som händer bakom kulisserna. NHS har fantastiska funktionärer i alla åldrar!

I prisboden har vi Anna Lund och Shannice Adolfsson som även sköter alla prisutdelningar.

 

I Sekreteriatet finns alltid fantastiska Gunilla som löser allt. Väldigt tillmötesgående och lyssnar på ryttarnas önskemål, precis som det ska vara. Hon är proffs.
Anläggningen har lite av en arenakänsla, under de nuvarande omständigheterna väldigt annorlunda, men jag tycker att ledningen har gjort det bra ändå.

Emma och Casemiro.

Vi hörs mer imorgon!
Sissela

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.