Sissela Smith: ” Jag är pedant med lite OCD ”

Gästblogg: Sissela Smith | 4/11 - 2020

Hej, nu blir det en liten uppdatering igen.

Vi är ju lite mer hemma nu pga Corona, självklart lite trist men samtidigt bra att man har tid att reflektera, experimentera och förbättra detaljer.

En typisk dag hos oss är start kl 06:30 och normalt klara mellan 16-17. Ibland blir det lite längre dagar. Vi kombinerar utöver ridningen skrittmaskin och skrittband varje dag för aktiv rörelse, dessutom går alla hästarna ute i hagar mellan 07-16. Hos oss är det viktigt att de får vara utomhus och röra på sig så mycket som möjligt.

Stallet städas regelbundet och har viktiga rutiner. Vi brukar tex skura boxdörrar/galler 2-3 gånger i månaden. Golvet i sadelkammaren dammsugs varje dag, spolspiltor tvättas varje dag mm. Om man slarvar med små saker finns risken att man börjar slarva med de större sakerna. De som känner mig väl vet att jag är pedant med lite OCD*, att organisera och städa är bland det bästa jag vet.

Nu under hösten har vi börjat med vår fina 3 åring Continue CC som är efter Comme il Faut och samma mamma som Daquars Dream. Jag håller på att lära Tilde hur hon ska göra, vi två ska samarbeta med utbildningen på continue så det är viktigt att vi har samma röda tråd. Mitt tips med unghästar är att låta det ta tid i början, känn av och lär dig hästens individ. När de får lite självförtroendet öka på mer uppgifter. Tappar de självförtroende så backar man bandet. Viktiga är att de tycker det är roligt och variera arbetet mycket.

Nu börjar vi planera upplägg inför jul med träning och tävling. Nu i veckan ska vi tävla SM mitt under andra vågen av covid-19, uppdatering kommer efter den.

Vi hörs!

*OCD – Obsessive Compulsive Disorder, tvångssyndrom.

Tilde och Continue
Tavlor där vi håller koll på träningsschema, hagschema, viktiga nummer mm
Så här är vårt foderrum, allt har sin plats
Dior och Emma på skrittbandet. Det står i stallet och varje häst har en personligt program
Sissela Smith
skickade
18 timmar sedan
Viktiga ord som vi har fått av min mentala coach Johan Plate, ibland är det bra att bli påmind.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.