Lika kul som EM!

Jenny Talinsson | 31/8 - 2019
Dollar Girl (Balou du Rouet-Donja-Cardento)

”Jag kan blogga lite varje dag från Youngsters” hette det innan vi drog iväg i varsin lastbil.

Jobbet kom emellan kan man säga, eftersom jag rent fysiskt var i Skövde men samtidigt faktiskt även på EM i Rotterdam. Så här efteråt kan jag ju undra varför jag inte hade såna hörlurar (upptäckt finessen med dessa nu) utan var tvungen att springa runt med mobilen i örat bildligt talat så fort det var sändning. Givetvis tittade jag också men till och med jag hade svårt att filma ritter samtidigt som jag såg på EM. Mästerskap ÄR heliga och måste följas, allt annat är konstigt anser jag. 

Så att jag åkte på unghästtävling mitt under ett EM talar ändå sitt tydliga språk.

Att se unghästarna blomma ut är fanimej lika kul som att se hästarna hoppa på EM! Red Carpet (Canvas Plus-Carnation-Calino) med Malin Sjögren som rider några av våra yngre hästar, här med Steffi som självklart bär rosa skor. Vad annars på en plats som denna?

Ledig idag och tänker istället tillbaka på en härlig vecka. Så här i efterhand var det en sak som satte mest spår, på mer än ett sätt. Ryttarkakan.  Ni vet sån kladdkaka med seg kokoskaka över. I särklass den bästa jag ätit (and I’ve tried many), fluffig..kladdig..den bara smälte i munnen. Eller smalt? Vad säger man? Tre om dagen behövdes för att stilla behovet och för att hålla ångan uppe.

Tidiga morgnar och långa dagar gör en larvigt cheesy och skrattig. Tack Ylva Wikman för ditt bidrag till Dagens Klyscha. Det blir inte roligare än man gör det, eller hur?

Hur som helst, jag och Isa åkte till Champion of the Youngsters med fyra hästar för att grooma åt Steffi,  lite lyxigt få hästar på två  personer men vi hade ändå lagom fullt upp från tidig morgon till kväll. 

Favorittävling får jag ändå säga att den blivit! Den är glad, hemtrevlig och full av hästar som växer med uppgiften för varje dag. Allt detta i ett rosa skimmer och många  bekanta ansikten, fenomenalt!

Här vinner Francis BJ en klass och vännen Emelie Broman Tegelberg är prisutdelare, hon är en av ”the Youngsters”. Vi lärde känna varann min första vända hos Lisen och Peder i Flen där hon var elev och jobbade med oss.

Tävling alltså, så kul att kunna hänga med, älskar verkligen det livet. Kanske inte så mycket att jag skulle palla varje helg längre men vill poängtera att det har med åldern att göra, inte intresset. Kan inte minnas att jag någonsin blev trött förr i tiden. 0Men med åldern sviker ju även minnet.

Däremot är jag all in för att visa denna värld för . yngre, ambitiösa hästälskande förmågor, önskar alla att få uppleva det jag fått som tävlingsgroom.

Ni vet när man blir nöjd med packningen. Vi fick dock prova oss fram några gånger för jag har totalt tappat pack-sinnet, sorgligt att inse, men vi fick till det till slut.

Samtidigt som jag introducerade Isa i hur vi på Grevlunda jobbar på tävling blev det också nyttigt för mig att känna på turnélivet igen. Mer om det nästa gång tänker jag, tjing!

 

Isabelle med ”Frallan”, en häst hon lärt känna väl. Båda två gjorde ett fantastisk jobb under tävlingsveckan. Ambitiösa tjejer båda två med skinn på näsan!

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här