#skål

Jenny Talinsson | 13/10 - 2019

Veckan som gått kan summeras med feber och höstförkylning hos både hästskötsre och ryttare. Förväntas som varje höst gå hela laget runt med en önskan om en person åt gången och inte alla samtidigt thankyou please.

Det har hänt lite grejer här, stora grejer för oss kanske jag ska tillägga.

När jag började jobba på Grevis för 5 år sedan sa Lisen, ”när nästa häst säljs ska vi göra nya spolspiltor”.

Eftersom det varit högst på önskelistan av praktiska skäl har vi förhoppningsfullt glatt oss även när de käraste hästarna lämnat stallet.

Men inga nya spolspiltor.

”Prionio” kan man säga att de hamnat på listan, det är mycket som behöver göras på en gård så vi har tålmodigt fått vänta.

Det löftet har ändå varit ett stående skämt varje gång någon stoppat ner HELA armen i det ISKALLA läbbiga slabbet för att rensa avloppen i de fyra spolspiltorna. Och dragit upp någon sorts korg med 1 ton blöt sörja. Med två hovkratsar. Så 2005.

Så kom då äntligen dagen, 5 år senare, bokat och klart för renovering! Nu händer det.

Efter XX sålda hästar senare har vi stått glada och trasslat in oss i lerig vattenslang utomhus och försökt tygla hästar som inte vill bli spolade. Bra träning faktiskt, alla hästar kommer stå som ljus vid bad på meetings.

Maddi badar för tävling (Innan det blev ”höst” och tack och lov fortfarande värme)

Allt för att ge våra hantverkare två veckor att göra en makeover, NYA SPOLSPILTOR -haja! Bort med kakel och in med nytt avlopp och fina gummimattor.Nu har vi sedan en vecka tillbaka fått flytta in igen och när de nya väggarna torkat ska hela groomen målas om. Den blir inte bara praktiskt, den får sig ocksp ett välbehövt ansiktslyft efter sisådär 15 år.

Det mina vänner är fanimej värt en skål (och som ni märker, ett eget blogginlägg) med alla som under sin tid på Grevis offrat sin tröjärm och trofast tagit en för laget när det blivit översvämning i groomen.

Känner ni er träffade, vart ni än befinner er i världen, tagga oss med en skål på Insta vid tillfälle så lovar jag att vi skålar tillbaka och lägger ut på storys (skratt igen).

Lovar självklart visa våran nya spol/groom-plats från varje möjlig vinkel när det sista är på plats, färgen!

Never give up on your dreams!

Avslutar med en så fin bild på Steffi & Broken Heart, ”Bo” lämnade oss i veckan för att åka till sitt nya hem ♥️
Foto Isak Rautenberg

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här