LEON vs TJUREN

Marléne och Leonkungen | 29/11 - 2020

 

Världens bästa Leonkung! Från gårdagens träning.

Det är första advent detta pandemins år.

Det gäller ta tillvara alla tillfällen på att tända ljus och hitta trevliga avbrott, eller hur!

För att lysa upp tillvaron ytterligare var det igår inplanerat en heldag med WE träning för Marika Lundh, WE domare och tränare. ”Halva stallet” var anmält, och nästan hela stallet engagerade sig att hjälpa till. (Coronasäkert – såklart. Endast två ekipage åt gången i vårt enorma ridhus och ingen trängsel nånstans.)

Leon & jag har ridit WE för Marika vid ett par tillfällen tidigare, ibland också när Marika särskilt bjudit in paraekipage. Jag och Leon tycker det är jätteroligt, och det är synd att vi inte kommit iväg de senaste åren pga massa konstiga anledningar   –  men nu när vår stallägarinna vill lägga fokus på WE är det ju perfekt det kan ske på hemmaplan!

För att liva upp den redan köldslagna morgonen ytterligare hade en TJUR tillverkats. Nästan i  LIVE storlek, väldigt stabil och respektingivande.

Leon var tillsammans med sin vapendragare Danne ( de delar ju sitt ”lilla stall” och är värda ett helt eget blogginlägg..) första ekipage ut.

Kungen & Bananen

Marika är toppenkul att rida för, och hade byggt en rolig bana med massa WE utmaningar (jag minns knappt hälften av allt de olika momenten heter 🙂 ). Banan kunde man ta i sin takt och göra mer eller mindre avancerad. Det är bra tycker jag.

Danne, aka Bananen, är snart inne på sitt 21a år, men av det märks INTET när hans husse levererat en STOR TJUR i ridhuset. Danne var först in och hade inte sin back-up Leon med sig, och det var ju tur matte Martina höll fast rejält i tyglarna  – annars hade vi haft ett bananrace utan dess like som uppvärmning 😉

Så kliver den stabila Leon in. Eller snarare; han Leonkungen som tar allt nytt med upphöjt lugn, rest nacke och med lite fnurrande näsborrar konstaterar att ” hepp – här inne var det kul grejor idag! Måste in och UNDERSÖKAS!”

LEon visar Danne att tjuren är helt ofarlig 🙂

För sån är han Leon. Finns inget läskigt som inte kan vara värt att luktas på, tuggas på eller möjligen välta (förutom skuggor i marken – DET är otäckt det).  Så när medhjälpare Denise ledde in Leon för att få titta lite på allt som var uppbyggt, inklusive tjuren, kliver Leon på, blåser lite med näsborrarna och tar sig an tjuren. Konstaterar den var rätt trist. Och med Leon nära vågar sig till sist Danne fram, och lukta han med. Så var det klart.

Leon är Dannes förtrupp i livet. Bara Leon är med och går först, så klarar Danne av allt. Ibland lite dansande bakom, men allra helst i svansen på kungen.

Instruktioner för team Leon & team Dan – å tjuren!

Morgonen var lite stressig och försenad, och jag råkade tyvärr justera min ryggvinkel på korsetten åt fel håll i brådskan. Just nu finlirar jag för fullt för att hitta min perfekta balans för att Leon ska kunna arbeta på allra bästa sätt – och jag märkte direkt när jag satt upp att jag hamnde istället i lite bakvikt än upprätt…Men det var bara att tugga i sig. Vi pratar 1,5 cm, men om ni förstår vilket utslag det ger för mig – även om det förmodligen inte syns från marken.

Leon var hyfsat schysst ändå och tog det med rutin (”vad GÖR hon där uppe nu då!”)

Alltså Leon. När vi väl var igång så var vi ju igång. Det var bara att hänga med. För Leon han letade upp vägarna själv, och tja….trav, halt, ryggning!

Rulla axlarna bakåt och hästen ryggar!
Hur gör ni? 🙂

Fantastiskt kul ridpass var det!

Till sist….

Bra stallkompisar är guld värda! Särskilt de som tillhör ream DAn! Här är Bananens matte Martina framför gubbarna 🙂

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.