Dressyr Ryttare Elenore & Zay Hi posing for the camera.

FOTO DAG MED ELENORE SIMBERG

Mayra Vidal | 30/12 - 2018

Godmorgon alla fina läsare & besökare!

De här senaste två dagar har jag haft full med upp fotograferingar, December månad är rätt så lugn jämfört med de andra månader men det är alltid kul och givande att vara igång för man lär sig nåt nytt hos varje ny ryttare och häst man fotar hos. I fredags var jag hos Dressyr ryttare Elenore Simberg. Vi började fota tidigt på morgonen vid kl 10.27 och vi var igång hela dagen fram tills solen gick ner.

Vi fotade totalt 3 hästar och hästarna var lugna och älskade att stå framför kameran. Alla 3 hästarna var unika i sig och jag kunde inte få nog av att fotografera. Kemi stämde rätt mellan oss och allt gick smidigt. i början tog vi ett par porträtter bilder som fick mig att säga WOW. Jag och Elenore och hennes hästskötare stod och tittade på varandra och kunde inte få ut ordet. Jag trivdes super med Elenore och hennes två hästskötare & ryttare. Det fanns skratt och leende. Att fått chansen att jobba med ett stark målinriktad kvinna som Elenore är framgånsgrik & erfaren i dressyrvärlden är fantastik.

 

Efter ett par porträtter bilder gick vidare till ett par ridnings bilder och vi hade tur att solen gav oss en mjuk naturligt ljus. moder natur är makalöst underbar att jobba med och det gav oss också ett par dimmigt backgrund att fotografera på. Bland annat fotade vi också hennes hästskötare tillsammans med två andra hästar. Vi bara körde på och passa på att fota medan det var ljus ute och tanke på att vi är i en vinter period kan ljuset försvinna lika fort. Det varar bara ett par timmar innan det blir mörkt. Hästarna visade vad de kunde göra så som piaff piruetter och mm.

 

 Dressyr Ryttare Elenore & Zay Hi 

 

Här bjuder jag på mitt favorit bild på Elenore & Zay Hi som vi fotade i början av vårt fotografering. Zay Hi var väldigt enkel att få öronen framåt och på sidan så finns tjejerna med ett hink av mat som låter så Zay tittar på det hållet som vi vill att han ska kolla på. Man får kämpa för att få just den där perfekta bilden. Zay Hi följde med blicken efter mat hinken och gav ett wow pose för kameran. Den här bilden är Elenore favorit bild så det är väldigt kul att vi tycker om samma bild. Känslan som bilden är enkel stilren och proffsigt nåt som jag tycker verkligen om. Under ridningen så bjöd solen på ett vackert soluppgång och en bild som verkligen stack ut i mängden var just den här som ni ser nedanför.

 

             Soluppgång med Elenore

 

Solen var väldigt starkt just i den här tidiga morgon och jag kunde inte sluta stirra på bilden som gav en mjuk känsla av förståelse mellan häst och hans ryttare. Jag har en svag punkt för soluppgång & solnedgång för det ger så mycket mer än bara känsla. bland annat ger det konstrast, en historia bakom bilden och det gör att bilden blir ännu mer levande nåt som jag tycker är väldigt viktigt då varje bild är unik. Vi fotade bland annat produkter så som NAF Sweden & andra produkter som Elenore är sponsrad av.

 

Tack för det här fantastiska fotodag Elenore & till alla som var med!

 

Med vänliga Hälsingar Mayra

Fotograf på Equine By Vidal Photography.

Följ mig här

Belivie in Youself

Följ med en fotograf!

Mayra Vidal | 27/12 - 2018

Hej allihopa! 

Nu har jag kommit till RideNews! Jag är så tacksamt att få börja blogga här och dela av mig mina tips och att ni kan följa med mig medan jag gör min resa. Jag kan börja med att presentera mig själv, det är ni nyfikna på? Att börja med så heter jag Mayra. Jag är 27 år bor i Malmö och har stort passion för ridsporten, hästarna och för mode. Jag är diplomerad hästskötare men jobbar mest som fotograf. Med 4 år erfarenhet bakom mig så visar mitt arbete kvalitet. professionellt fantasirika stunder som varar livet ut. Känslan på varje bild beskriver en historia. en känsla och ett starkt passion för fotografi och för hästarna. Jag är så lyckad att få ta en del det här arbete och jag älskar varje minut av det.

 

  I fotografi så gäller det att vara snabb för varje sekund och minut räknas. Det kan hända att hästen visar en sida av sig själv där hästen showar upp sig och då vill man fånga den här stunden känslan den ger dig. Jag har lärt mig att förstå hästarna naturliga beteende och det ger mig ett försprång att jag är alltid redo så jag förlorar aldrig ett stund. Förutom fotografi så är jag diplomerad hästskötare. Jag har lärt mig allt från träna & hantera unghästar till att rida in de. Lugn och med mitt kroppsspråk så kan jag visa vad jag vill. Tillbaka så får jag hästarnas respekt och villkorslösa kärlek och deras förståelse. Varje häst är unik och vill bli älskad och förstått av sina närmaste. Jag har bland annat varit hästskötare i Galoppsporten. Travsporten & sist men inte minst Dressyr. Dressyr är nåt som jag har ett stort driv för och älskar att vara ett med hästen. Som hästskötare så söker jag jobb i ett dressyrstall. Jag är både positiv, driven och målinriktad. Mitt passion för hästarna gör att jag sticker ut i mängden att mitt kärlek till de syns väldigt tydligt.

 

Belivie in Youself
Det här är jag och Essenical som har en mys stund. Han står mig väldigt nära mitt hjärta och jag är välsignad att ha honom i mitt liv. 

Tillbaka till fotografi!

Som tidigare sagt har jag 4 år erfarenhet med kamera & foto. Jag har tagit del av flera workshops och kurser för att förbättra mitt fotografi och ta det till en helt ny nivå. Jag har bland annat haft utställningar, och nu till nästa år kommer jag hålla mitt första foto workshop. Mitt första workshop var här i Sverige där jag fick lära mig att fotografera både i solnedgång och soluppgång och mycket mer som frihet och porträtter.  Den andra workshop var i Portugal där jag träffade den starka magnifik lusitano hästen. Lusitano tog mig över mina förväntningar och jag blev helt villkorslöst kär i den här rasen. I slutet av den workshop som jag tog en del av i Portugal fick jag ett diplom för att jag tagit en del av det och det kändes kanonbra! Med en ny kunskap om fotografi så började jag planera en uppgraderad hemsida, logga och att lära mig om marknadsföring. Just nu gör jag en kurs som lär mig ännu mer om fotografi allt från kamera inställningar till att visa & sälja mitt varumärke.

 

Så innan jag avslutar så vill jag säga att i min blogg så kommer ni få ta en del av min värld som fotograf Behind The scens, se mitt arbete livesändningar och följa med mig under mina resor jag gör. För i min värld så lär ni aldrig bli uttråkad för det händer alltid nåt oväntat. Det kan vara en sista minut bokning eller till att fotografera i solnedgång. Häng med mig och se en helt ny värld av fotografi där mode & ridsport blir till en ett team. Så håll i er nu och följ med mig.

 

  Till nästa blogginlägg ha det bra!

Mayra / Fotograf på Equine By Vidal Photography

 

Följ mig här