Vänja dig med flås i nacken

| 12/11 - 2018

Såhär är det att bo i Stockholm. Idag tog det över hela 2h(!!) för mig att ta mig till jobbet, samma som när jag skulle ta mig hem i fredags… ”Signalfel”… Det är ju extremt frustrerande när detta sker och man har planerat saker. Jag bor vanligtvis liksom ca 30 minuter från jobbet och just nu är hela min vardag uppbyggd på att effektivisera ALLT jag gör i stort sett, men på bästa sätt utan att stressa. Det är en konst.

MEN – i dessa lägen gäller bara en sak, fokusera på lösningen. 😉  Lösningen kan vara att lyda rösterna i högtalarna om att ta alternativa resvägar så som buss mm. Ungefär 90% av alla lyssnar på detta. och 10% av dessa personer får en plats på bussen, dom som inte får en plats ångrar att dom inte väntade kvar på det stillastående tåget… Så i dom här fallen får man liksom bara slå sig ner bekvämt, acceptera läget och hitta lösningen.

Det är så himla dumt att stressa upp sig och bli arg över något som man ändå inte kan göra något åt. Hade det här skett för 7-8 år sedan så hade jag garanterat börjat gråta och hela dagen hade varit förstörd haha.  Som tur är idag så har jag lärt mig att fokusera på problemlösningar och blivit bättre på att hantera känslor över saker som jag inte kan påverka. Det hade aldrig varit hälsosamt att bo i Stockholm utan att kunna lära sig det här med att  acceptera läget.  Min lösning i detta fallet blev att jobba från mobilen. Enkelt.

 

Det bästa man kan göra om man inte har sittplats är att hitta en plats i ett hörn precis vid dörren. Där har du störst utrymme och stabilt så du inte ramlar. Problemet blir när du står och har dörren som ett stöd på ryggen – tåget stannar och öppnas oväntat på din sida istället för mitt emot. Känner ni att det luktar lite dålig morgonandedräkt och någon flåsar dig i nacken? Lugn – du kommer behöva vänja dig 😉 Det är inte lika mysigt som när en häst kommer fram med mulen i ditt öra… 
Så mycket folk att hela perrongen är knökad och det är kö för att komma ut…

 

Som tur är har jag ju körtkort. Men har redan provat på det där med bil i Stockholm också. Markoolio – lugna dig – det gynnar knappt att ha körkort här ändå.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.