Bäst under press (i lite stress)

Pernilla Josse | 15/11 - 2018

När det kommer till skolan fungerar alla på olika sätt, man måste hitta sin inviduella studieväg och ett bra sätt att plugga på. Hitta ett sätt som nästan gör det hela som en bekväm och kul sak.

Jag har insett nu under tiden jag pluggat på distans att jag funkar bäst under press och lite stress, faktiskt. Att sitta i en skolbänk och lyssna på föreläsning funkar inte alls, för mig.  Just miljön med massa andra elever som snackar om hur grym den där festen var i helgen gör mig så ofokus på uppgiften.  Såklart man hellre är med i snacket om vem som kysste vem…

Jag har tre stadier jag alltid går igenom innan jag finner lugn och ro i plugget. Först kommer stress, ångest med panik för att jag halkat efter (varit lat, för att inte ljuga) Senare drar det in en grymt fokuserad, arbetsvillig och driven tjej i huvudet på mig som tycker det är rätt najs att sitta och plugga. För att sedan få den sista delen, njutning av bra betyg efter alla timmar i datorn.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.