Stegen in i vuxenlivet

Pernilla Josse | 4/10 - 2018

Att flytta hemifrån är ett stort steg in i vuxenlivet och att ta sig ut i verkligheten. Det är så mycket mer än att laga mat och dammsuga golvet. Att gå från varje dag komma hem till familjen, äta tillsammmans och dagligt umgänge till att träffas en vecka på tre månader är ganska stor skillnad. Jag tror dock att det är bättre för relationen till varann då man går varann på nerverna lätt. Jag är en person som egentligen inte tycker om att vara ensam, men med tiden har jag lärt mig att hantera det.  Samtidigt är det spännande att bo själv då man får på sig ett helt annat ansvar.

Det värsta med att bo själv enligt mig är att ingen kanske märker av när man har en sämre dag eller är lite nere och behöver den där kramen som finns ett land bort. Men eftersom jag har så personliga hästar så märker dom av dessa dagar. Lägger mulen på axeln och ger en blick full med kärlek. Fantastiska djur.

Ett annat steg in i vuxenlivet måste ju vara körkortet. Att fylla 18, gå ut på klubben. Eller inom hästsverige, tävla utan väst. Snart min tur men körkortet får vänta litet tag då skolan prioriteras!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.