Fredagen började ändå bra

Sara Nilsson | 18/8 - 2018

När man åker på tävling med dom minst rutinerade unghästarna är det oftast som vi kallar det upprymd stämning, igår var vi iväg med fem st sådana, el en lite mer rutinerad men dom andra är tillhör fortfarande knattelaget. I vårt stall har vi A lag, B lag, Knattelag och Korplag, egenuppfödda Oompa Loompa 5år e: Al Cendo – Robin Z har tillhört Korplaget sedan den dagen han föddes och har en stadig position där som lagkapten, att beskriva honom tar ett helt blogginlägg så det får jag göra en annan gång men jag kan i alla fall säga att honom har jag fått för alla mina synder.

Allt gick städat vid lastning hemma, när vi kom fram skulle jag bara kolla banan, var borta max 10min, när jag kom tillbaka till bilen stod ena hästen ute och jag hann tänka så konstigt där står ju min häst, såg sedan att väggen o dörren var demolerad på lastbilen, då har han hoppat upp på foderbordet för att sedan på något sätt ramlat ut, tack till Fredrik Linells grymma team som tog saken i egna händer och fick loss honom från kedjorna så han inte blev hängandes, några små skråmor blev det men inget allvarligt och tack gode gud höll dom andra sig på matten på bilen och ingen kom till skada. Vi testade sedan att ställa in den på en kompis bil, hon var så snäll att kunde ta med den hem och har inget foderbord i sin bil, in med hästen, panik igen, ut med hästen, låna en box på tävlingsplatsen, ta med transport dagen efter, sedera häst, lasta häst, ta hem häst. Det är roligt nästan hela tiden!

Knattelaget skötte sig i alla fall väldigt väl, Robin som jobbar hos mig tävlar några av mina egna unghästar och var felfri med Fiffi 5årigt fölsto e: Cabachon – Cardento – Irco Marco i 1,00, en väldigt fin häst och jag ångrar nästan jag lånat ut henne men hon och Robin är ett superteam, Robin gjorde även med fin runda i 1,10 med Oompa Loompa och han hittade inte på några större hyss, inget hyss får vi vara nöjda med just nu, resultatet får räknas senare. Även Chesny 5år e: Cabachon – Cosmeo var felfri med mig i 1,20, gjorde sin bästa runda någonsin, avspänd, försiktig med härlig inställning och är nu kvalad till Breeders, Chesny har bara varit hos mig sedan februari, då gick han inte ens in på banan i en 90cm klass, får nog säga att jag är väldigt nöjd med hans utveckling. Även Bobben 6år e: Verdi – Cortez var felfri 1,20, Bobben är lite efter pga av skadebenägenhet men verkar vara på G igen, en häst med ett stort hopp men också en stor kropp så han får ett extra år på sig, Rom byggdes ju inte på en dag!

Och förresten, hästen som opererades i Köpenhamn får komma hem på måndag, hurra!

Dags att duscha och sova nu, kommer ett blogginlägg om dagens tävling imorgon för nu börjar snart datan brinna, måste verkligen antingen laga fläkten om det nu går eller köpa en ny

Livet med unghästar

Mamma är snäll och hade skickat med Bamsedricka, jag är över 30år

När jag har igång datan mer en 30min för att tex ladda upp filmer på hästarna på Youtube och kanske går och duschar ställer jag alltid datan i vasken fall i fall den börjar brinna, better safe then sorry!

Ni kan följa mig och min vardag i bilder på instagram: stallsaranilsson

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*