Hard work

Sara Nilsson | 20/11 - 2018

Då kom den, vintern, alla er som inte bor i Skåne förstår inte hur 2 plusgrader och 12m/s nordlig vind känns. Eftersom jag redan pratar väldigt högt är vind inte fördelaktigt för mig. Ibland när jag kommer in för dagen en vanlig dag brukar mamma säga till mig att inte skrika och efter en dag ute i halv storm får man nästan ha hörselkåpor på sig när jag kommer in, till och med att chihuahuan kan bli rädd, fast hon kan ju även bli rädd för ett löv som fastnar i pälsen så hon är inte så trovärdig.

I helgen var vi i Ronneby och tävlade. Första gången jag var där och wow vilken anläggning. 25*80 ridmått och 20*60 framhoppningsridhus. Där fanns även en stor och fin utebana att värma upp på. Parkering var topp, cafeteria topp och funktionärerna var supertrevliga. Jag tror detta är en anläggning som är up and coming och jag hoppas på större tävlingar där framöver, jag kommer definitivt åka dit igen! Hästarna hoppade superfint och det blev felfritt för alla. Bob 6år e: Verdi – Cortez 1,20, börjar få styrka i sin stora kropp och vi kan snart samla på rakt spår utan det blir vingligt. Oompa Loompa var felfri 1,10 och uppförde sig i hans mått mätt fint på banan även om det blev 2-3 små tjurrus, framhoppningen gick bra förutom ett stök när han försökte springa ut. Jag var så glad att han höll nerverna i styr på banan och ännu mera glad är jag nu när han ska vila fram till januari, kommer vara som julafton varje dag tills han ska igång igen. Även om det tar emot att säga det så förtjänar han lite vila. Eftersom han 8 av 10 ridpass hittar på något lurt så blir det rätt krävande pass för honom och hans stora kropp borde rent logiskt sett vara lite sliten även om huvudet hade behövt jobba varje dag. Den nya killen i stallet Olle e: Hip Hop – Robin Z var felfri 1,20 och hoppade superfint, jag gillar verkligen honom, en liten 1,20 klass till sen får det bli 1,30. Possan hoppade en superfin och felfri 1,30 plättlätt, vilken härlig tjej hon är alltså. Possan är till salu om någon vill köpa sig en fin läromästare.

I dagarna två har vi haft hovis*2, både grymma Robin o Thomsson har varit och skott och vi har verkat unghästar och föl, vi har även vaccinerat unghästar och kastrerat fyra st samt röntgat 2åringarna. Det var varit två jobbiga dagar men med grymt team går de superbra. Jag är rätt sliten nu kan jag säga, det är alltid lite stökigt på gården när man håller på med de yngsta, blir lätt en kedjereaktion och alla flippar till slut ur oavsett ålder, blåsten hjälpte ju inte till heller direkt. Har man inte unghästar förstår man inte hur stökigt det kan bli bara av att ta ut en från flocken eller små saker som byta hage kan vara världens grej för dom yngsta.

Ett mästerverk

Davy Jones 1år e: Diarado – Cabachon – Cardento – Irco Marco blir av med manligheten

Saker som är tråkiga men måste göras, rensa brunnen för man inte varit tillräckligt noggrann inne i spolspiltan och spolat ner grus, karma kallas det

Saker som är tråkiga del 2, mocka hagar

Saker dom är tråkiga del 3, klippa hästar, vi klipper och klipper och klipper, det tar aldrig slut

Har fått över tusen följare på Instagram, wow så kul, in oh följ: stallsaranilsson

I nästa inlägg ska jag kasta mig in i praktikanthärvan

 

 

 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här