Prästen kan väl sova hela måndagen men

Sara Nilsson | 27/8 - 2018

,för en fattig bonndräng börjar knoget igen

Fick faktiskt lite beröm på träningen i torsdags hos Maria Gretzer, jag är inte där för att få beröm utan träna på det jag är dålig på men hon sa att Hugo nästan såg ut som en vanlig häst på uppvärmningen, det var kul att höra, han var väldigt fokuserad på mig och inte på omgivningen och var väldigt fint på bakbenen med bra spin redan från start, bästa killen i världen är vad han är. Vita hoppade också väldigt fint, det gör hon alltid men lite bakläxa på trimmet, hon har aningens sämre kvalitet i höger, får jag nedslag är det till 90% i höger galopp, ja jag har gått tillbaka och kollat videos, nördigt jag vet. Hon vill gärna pipa lite före med högerbogen i höger varv och gå lite bakom hand där när hon är för pigg så jag tappar kontaken med bakbenen, fick i läxa till nästa gång att rida mer förvänd galopp i vänster varv så höger galopp stärks ännu mer samt att ha henne lite över tygeln i tempoväxlingarna i höger varv och mera på yttertygeln, så det har jag pysslat med nu i några dagar.

I söndags var vi i fina Stensäter och tävlade. Oompa skulle hoppa 1,15 men han och Bob kom inte alls överens på lastbilen just denna dag så han hade fått stora ytliga sår uppe på höften, ni vet när dom drar sig mot väggen, dessutom en tappsko bak, är huvudet dumt får kroppen lida tyvärr. Bob o Chesny hoppade i alla fall fint och felfritt och det blev ingen heldag, skönt. Träffade min bästa vän Elin på tävlingen, jag bjöd henne på en Bamsedricka såklart.

Alltid mycket skratt när vi ses

Idag är det måndag, det innebär att vi strör alla boxar eftersom vi inte fyller på under helgen, vi har spån i container, de blir väldigt många kärror spån, veterinären har även varit och vaccinerat och tagit prov för cushings på gammeltackan Jullis 22år, hon har konstaterad cushings och medicineras men vi ville ta ett nytt prov för att se att hon får rätt mängd medicin, tyvärr har hon resorberat fostret men vi ger oss inte så lätt och i april hänger vi på låset på seminstationen igen. Hon ser fin ut och har inte ens en galla i benen så att ta bort henne är inget alternativ.

Jag har även gjort min medborgliga plikt idag genom att rösta, lurade Monty att jag skulle rösta på vänstern, då sa han att jag skulle bli arvslös. Röstade på biblioteket på min gamla grundskola i Fjälkinge, det har regnat en del idag så jag såg ännu värre ut än vanligt efter en arbetsdag då mitt hår blir som balsnöre när det är blött. Såklart träffade jag på den coola tjejen som på grundskolan var riktigt stygg, hon kallade mig alltid planken, hånade mig för mina långa ben och tvingade mig att sno sprit av min bror. Jag försökte gömma mig bakom skynket en stund men det bildades lite kö, många som förtidsröstar tydligen och fanns bara ett skynke i vår lilla by. Ena damen som var projektledare för förtidsröstningen frågade om det gick bra där bakom, till slut var jag ju tvungen att komma fram, jag och min skitiga fliströja och söndriga ridbyxor. Jag låtsades inte känna igen henne men jag hade inte en chans, hon attackerade och hann berätta att hon var hemmafru, tvåbarnsmamma, vegan och inredare på hobbynivå inom loppet av 10min, hennes stackars man stod en meter bakom i helknäppt skjorta med GANT loafers med toffsar på, säkert en sådan som sover i Lexington pyjamas hann jag tänka, ville bara gå fram och knäppa upp en knapp och ruffsa om lite i hårgele´n, jag ursäktade mig med att jag skulle åka och handla och att det var kul att träffas, not, körde sen direkt till Max och köpte en lyxshake så det där nyttiga livet varande knappt 12 timmar denna gång

Fick köra sten, sax, påse vem som skulle tvätta såret, Vickie förlorade och han hade bara strukit öronen och kosparkat en gång, tur slangen är lång

Glöm inte följa oss på instagram: stallsaranilsson

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*