Min risk för att få mina första haters

Sara Nilsson | 27/9 - 2018

Varje år åker vi på Semifinalen med 4åringarna. Detta är tävlingen då man ska få höra hur dålig häst man har säger alltid Monty. I år hade vi det 5åriga fölstoet Fiffi med oss e: Cabachon – Cardento – Irco Marco. En häst vi alla är väldigt förtjusta i. Hon har tävlat ungefär sex gånger i sitt liv, tre på våren och två nu på hösten efter betet plus en pay and jump vilket innebär att hon inte är speciellt imponerad av bommar längre utan hoppar avspänd och fint, hänger lite fram men har ett härligt avstamp och kompenserar frambenen genom att hoppa lite högre, är lite spänd i ryggen och hoppar inte riktigt igenom kroppen som jag sett en hel del Cabachoner kan göra, såklart då vänder hon inte alltid i bak men kniper inte och river aldrig bak heller så inget vi ens tänker på. Hon är ingen vinnare av 4års klasser men hon har mycket förmåga, lätt för sig, intresserad av sin uppgift och försiktig. Hon hoppade en fin felfri runda, var till och med en som frågade på henne på framhoppningen. Robin red henne fint på banan, kom väldigt nära på sista och där visade hon verkligen att hon inte ville riva. Kom i korsgalopp en gång och där tog Robin ner henne i trav precis som jag vill man ska göra med 4åringar istället för att vobbla omkring hela kortsidan i obalans Hon gick inte ens vidare till dag 2. Vi vet inte varför dom inte gillade henne för vi fick inte ens höra något omdöme. Vi betalade 900kr för kvalpapperet och tror 250kr för klassen och inte ens ett muntligt omdöme fick vi, det hade dom fått dag 1 på Strömsholm för min kompis Maria red där. Inte ens en liten Breedersrosett fick vi, bedrövligt. Tänk vad många småuppfödare som blivit glad för en fin rosett att sätta på sin wall of fame hemma och hade kunnat säga att deras häst hoppade en semifinal för 4åringar. Jag bryr mig såklart inte om rosetten men för 1150kr vill jag gärna ha ut något av det. Av mina bästa hästar jag har/har haft i stallet har ingen av dom gått något vidare på 4års Championatet. Cuechanna tyckte dom hoppade för långt. En långhoppande häst som ung har oftast mycket scope men kan inte hantera den än. Min vita bästis tyckte dom också hoppade långt och knep bak, Hugo kom näst sist i semifinalen när han var 4, bara en dressyrhäst kom efter mig, han var väldigt busig och svår att påverka men hoppade 1m över vilket dom tyckte såg spänt ut, eh nej, det är så han hoppar, hela tiden. Dom kunde gett mig 5,0 i ridbarhet men 9,0 för teknik och förmåga men inte i Svennebananlandet, jag fick 6,5 och typ 6,7 med honom kommer jag ihåg. Jag gillar Micke Nolin bäst som domare, han kan se vad som är bra och kan se förbi hästens eventuella avvikelser men ändå se om det är en fin häst. Jag hade velat se Christian K, Shutterfly, Big Star, Bianca, Good Luck eller någon annan topphäst som inte ser så lätt ut hur dom var som 4åringar. Alla har väl sett videon på All in som 4åring, undra vad han fått för poäng? Det absolut bästa som jag visste ev skulle hända var att förra året när Hugo var 5år kom domaren som dömde 4års och frågade om han var till salu. Jag hade väntat på den dagen och jag var såklart rapp i käften där och frågade hur det kom sig att han ville köpa/förmedla en häst han fullkomligt ratade förra året. Fick bara till svars att alla kan ju utvecklas, jo men goddag yxskaft.

Summan av kardemumman: jag är väldigt glad för att jag inte rider dressyr!

Kolla in vad gullig hon är Fiffi. Jag som knoppade, för att inte göra det så ofta är jag väldigt nöjd och blir inte förvånad om Tullstorp ringer mig och vill ha hjälp med knoppning.

Världens gulligaste Mamma har köpt nya gummistövlar till mig, går åt ett par per år, nu har vi 6 tuffa månader framför oss

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*