Utskälld av en häst

Sofia Eriksson & Vladimir Drybcak | 6/4 - 2020

Det är roligt att vara verksam som instruktör. Trevligt att träffa folk och deras hästar.
Det är alltid lika spännande, vad som jag kan bidra till ekipagens utveckling idag?
Aldrig slutar jag fascineras av hästars förmåga att kommunicera. Utöver att ha kontakt med sin ryttare så glömmer dom aldrig lilla mig på backen. 

Ibland säger dom saker som man förväntar sig, så som ”Oj, nu hänger jag inte med!” Eller ”Snart, snart, nu! Nu kan jag ta galopp! Yeaah!” Ibland hör man också klågomål ”Men nu är det för mycket jobb! Ska jag verkligen fortsätta!?!” Det som jag älskar att höra dom att säga är ”Ja, ja, ja, det här känns bra! Mer!”

Idag var det dock annorlunda. Kicki red sin fina sto, Skrotan 😉
Skrotan är en väldig talangfull häst och Kicki rider henne fint. De två hör ihop helt enkelt.
Medans Kicki red i skritt på lösa tyglar, försökte jag förklara lite snabb och kort om hur jag ser på hästens komunikation.

Vi pratade om skillnaden mellan att prata och känna. Om skillnaden mellan att känna av andra direkt, eller att behöva lyssna på ord och sedan skapa sig egen uppfattning.

Då ville jag säga att ”hästar pratar inte, att de delar information mer direkt, utan att behöva prata.”

Jag hann inte säga mer än.. ”Hästar pratar inte..” Och så blev jag avbruten och fick en utskällning av Skrotan! Onda blicken var faktum och hennes missnöje ekade länge i mitt sinne. Först när jag tackade henne för att hon uppmärksammade mig, lämnade hon mitt huvudet och gick nöjd vidare. En tuff lärare!

Om jag är galen? Kanske, kanske inte. För mig känns helt normal att ha denna kontakt med hästar.

Det är mitt vardag och det skulle kännas väldig ologisk om det inte varit så.

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här