En sammanfattning av året 2019 i bilder

Sofia Hallin | 21/12 - 2019

Nu närmar sig 2019 sitt slut och därför tänkte jag ta tillfället i akt att se tillbaka på det som varit. Ibland är det viktigt att påminna sig själv om vad man varit med om, vad man faktiskt har lärt sig och hur mycket man har utvecklats.

Januari: I slutet av januari börjar solen äntligen komma tillbaka till Hólar och då blir man alltid lika glad. Sól (på bilden) mitt 6 åriga sto, deltog i sin första tävling.

Februari: Hólar visade sig från sin bästa sida med solsken och snö. Jag hade fått både nya inridnings och träningshästar, bland annat hingsten Tindur (på bilden).

Mars: Bilden är från slutprovet i inridning som gick väldigt bra med alla mina tre hästar, trots en rejäl avramling och lätt hjärnskakning i början av månaden. Efter slutprovet började vår praktik och jag mina tre hästar som jag tränade för tillfället flyttade söderut.

April: Min 7 veckors praktik genomfördes på Margrétarhófi på södra Island hos Reynir och Aðalheiður. Under den här tiden lärde jag mig otroligt mycket! Det var otroligt lärorikt att träna så mycket bra hästar varje dag och dessutom träna tillsammans med andra otroligt bra ryttare. Hårt jobb från morgon till kväll men en period som jag kan se tillbaka på och vara väldigt glad och tacksam över.

Maj: Efter min praktik var jag tillbaka på Oddsstaðir en period innan jag åkte tillbaka hem till Sverige. Tindur och jag slutade på topp tillsammans innan han går på sommarvila och sedan tillbaka till sin ägare för försäljning.

Juni: Detta var en månad med väldigt lite häst. Jag var hemma i Sverige igen och njöt över att få vara rätt så ”vanlig”, blandat med en hel del undervisning. Jag gjorde min första podcast intervju tillsammans med Equipodden.

Juli: Här jobbade jag hos Lendelundens Lantlif nere i Skåne med fullt av lovande unghästar.

Augusti: Tillbaka igen hemma på Oddsstaðir och som jag hade längtat efter att komma tillbaka!

September: Skolstart och en del skolstress. Detta vägdes upp med en hel del roliga saker som till exempel Laufskálaréttir (bild) och dessutom började jag ju att blogga.

Oktober: Första snön kom och jag fyllde 28 år. Mitt nya sto Lykkja (på bilden) började komma in i rollen som skolhäst på Hólar.

November: Från den här månaden fanns inte många bilder alls. En månad fylld av massa prov, plugg och stress inför examensarbetet. Att komma ut till stallet och träna hästarna var en välbehövlig paus från allt annat. Sól och jag deltog i Futurity tävling för unghästar.

December: Hela klassen samlade efter att vi presenterat våra examensarbete och efter vår hittills mest  krävande termin går vi äntligen på jullov.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.