Podcast tips

Sofia Hallin | 27/10 - 2019

Vad passar bättre en söndag som denna än att dela med sig av lite podcasttips! Formatet podcast har blivit otroligt populärt senaste åren och detta är även något som hästvärlden har tagit till sig. Det som jag tycker är det allra bästa med podcast formatet är att det är både gratis och väldigt lättillgängligt, tänk så mycket kunskap det finns som vi faktiskt kan ta del av medans vi mockar i stallet. För min egen del älskar jag att kunna vara så effektiv som möjligt, så det här är verkligen något som passar mig. Jag brukar lyssna under tiden jag mockar, städar hemma eller promenerar till stallet, vad passar egentligen bättre än att få en rejäl insperationsboost innan man ska träna sin häst. Här har jag listat några av mina favoriter och även vilka avsnitt som jag tycker att ni ska lyssna på:

 

Bildresultat för nattfari podcast

Nattfari podcast. En podcast om ridning och träning av islandshäst med Johan Häggberg och Elsa Andersson. Johan är en rutinerad tävlingsryttare, avelsvisare, FEIF domare och även uppskattad instruktör både i och utanför Sverige. Jag själv lär mig nästan allting någonting nytt efter varje avsnitt och deras diskussioner får mig själv att börja fundera över dom olika ämnena som berörs i avsnitten. Några avsnitt finns även på engelska som gör att podden här fått en del uppmärksamhet i islandshästvärlden utanför Sverige.

Favoritavsnitt: Avsnitt 2. ”Sits och hjälpgivning” där ryttarens sits och inverkan diskuteras.

 

Islandshästpodden. Här hittar ni ett brett utbud av kunskap om islandshästar. Allt ifrån senaste forskning till person/hästporträtt. Avsnitten är blandande både gällande innehåll och längd på avsnitten, vilket jag tycker är bra. En hel del avsnitt är inspelade på Island och några av dom avsnitten är inspelade på engelska.

Favoritavsnitt: Här var det så svårt att välja ett avsnitt som är bättre än något annat men jag lärde mig mycket av att lyssna på avsnittet som heter ”Vatten, hästens viktigaste livsmedel” med riksanläggningsveterinär på Wången Ulf Hedenström. Dessutom tycker jag att ni ska lyssna på deras senaste avsnitt med Sigríður Björnsdóttir, där hon pratar om hennes forskning om ”Bett och skador i hästens mun vid tävling”.

 

Bildresultat för equipodden

Equipodden. En hästpodd med Ann Bergsten och Weiner som tar upp hela hästen. Blandat med både intervjuer och diskussioner. Dom flesta avsnitten är 30 – 60 min så det hinner bli en hel del djupdykningar i dom olika ämnena.

Favoritavsnitt: Avsnitt 8, ”Ryttarträning”. Det diskuteras hur hästen påverkas av ryttarens fysiska status samt tips och övningar till ryttare.

 

Bildresultat för ridpodden

Ridpodden SR P3. En podd om hästar och ridning på detaljnivå med Ulrika Lindqvist och Lisen Bratt Fredricson. Det här är en podcast från Sveriges Radio P3 och TYVÄRR publiceras inga nya avsnitt längre, men samtidigt finns det en hel del bra avsnitt tillgängliga att lyssna på. Perfekt blandning av inspiration och lärande.

Favoritavsnitt: ”Bli en bra hästmänniska – med Carl Hedin” där han berättar om sin idé om att bli Sveriges bäst hästmänniska och hur han ser på relationen till sina hästar.

 

Vilket hästjobb. Med Anna Engström & Malin Hellstedt. Inkluderar många olika grenar och raser.

Favoritavsnitt: Avsnitt 9. Hovar och hovbeslag med hovslagare Mats Holmstedt, regementshovslagare på K1 och ordförande för Svenska hovslagarföreningen.

 

Dessutom

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.