Inridning av unghäst

Sofie Relander | 21/8 - 2018

 

I dag arbetade jag 5 hästar och hållit några lektioner.

  • Geld MW, som är här till försäljning.
  • Lasse som är på inridning,
  • Golondrina MW som varit mamma ledig.
  • Hannover MW som tränas inför sin sista start ihop med mig innan han åker till sitt nya hem. 
  • Barcelona MW som tränar på inför Lövsta kval 4/ 5.

 

Lasse tog sina första galoppsprång med ryttare på ryggen i dag. Film finns på min Instagram 👍

Det är så otroligt häftigt att rida in hästar. Man är den första som sitter uppe på djuret. Ett vilddjur på 500 kg som man tänker att “Yes, den ska sitta jag upp på och tämja”. Det är så häftigt att man kan få ett så stort djur att lita på en, utan att kunna prata med den och förklara med ord.  Med bara kroppsspråket får man hästen att förstå. Det är något som fascinerar mig väldigt mycket, fastän det är en stor risk tror jag inte jag kommer sluta rida in hästar än på ett tag. Det är för spännande, häftigt och roligt för att jag skall kunna låta bli.

 

Barcelona tränar jag att få större byten på just nu.

Jag var hos Kerstin Andrén och tränade för första gången förra veckan. Väldigt häftigt att få rida för henne, vilken känsla hon kan ge en från bara marken. När hon säger “känner du nu” och man undrar hur tusan gick detta till, hur kunde jag känna det? Som att hon på något vis kunde slänga in känslan i händerna och rumpan på en. Mycket märklig känsla måste jag säga, MEN fantastiskt!

 

Innan jag åkte ner till henne var jag så nervös över att jag inte skulle kunna förstå de skånska instruktionerna. Men det gick så bra så haha, men väldigt nervös var jag 😜.

 

Nu har jag tränat på galoppombyten här hemma. Som tur är har jag min mamma som kan stå och kika på mig också. Så där har jag fått fortsatt bra hjälp på min uppgift. Vi har arbetat galoppfattningar från trav, att hon skall vara påväg mer fram i själva fattningen, skjuta ifrån mer med bakbenen fram. Galopperat förvänd galopp, gjort byten därifrån. Ökat på galoppen lite precis innan ett byte, försökt tajma mina byten ännu bättre. Jag tycker de blir större och luftigare.

Det skall i alla fall bli kul och se hur bytena är till vår nästa tävling som är den 1/9 i Linköping, Kimstad på Staby gård, väldigt fint där! Sedan kan jag såklart inte jobba byten varje dag heller, haha. 

 

Det var allt för i dag, nu skall jag sova så jag kan fortsätta i morgon igen 👌

Har förövrigt hjälpt min dotter med hennes första läxa i dag, oj så stolt hon var över att ha fått en läxa, keep it up that way! 👍😁 Jag var också rätt stolt över hur hon fixade läxan och att det var första riktiga skolläxan. I morgon skall hon få prova på balett inne i Varberg, får se om hon vill fortsätta med det.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*