Vår väg fortsätter fram mot YR SM

Sofie Relander | 19/8 - 2018

Vår väg fortsätter fram mot YR SM

2013

Jag fick lära mig och Feno-Me, galoppombyten, seriebyten och piruetter (oj vad jag tittade på Kyra Kyrklund filmer och läste hennes bok).

Vid det laget tränade jag för Kajsa Boström och det som var så himla bra var att hon faktiskt trodde på oss. Att vi skulle klara det. Men hon hade sagt att det skulle bli svårt. På bara 2 försök kvalade vi oss till YR SM på Strömsholm 2013. Det var inte lätt, jag hade inte många kvaltillfällen på mig utan var tvungen att sätta det.

 

”Hatten fick jag stoppa in dasspapper i så den inte skulle flyga av”

 

Jag åkte upp till Strömsholm och red mitt SM, i mammas hatt och min tränares frack. Både hatt och frack var för stora. Så hatten fick jag stoppa in dasspapper i så den inte skulle flyga av. Fracken kunde jag inte göra så mycket åt. Vi kom inte till någon A final, men vi kom inte sist heller i den totala. Jag var helt galet nöjd efter det SMet.

 

Foto: Kim C Lundin
Jag i för stor hatt och frack

 

Jag kommer ihåg en av dagarna på SM när jag red fram. Jag hade min kompis Isa med mig. Hon är inte så insatt i hästvärlden kan jag säga. Så när Kyra Kyrklund satt sig på samma bänk som Isa så höll jag på att dö ” Oh shit HON sitter bredvid Kyra” tänkte jag. Men min kompis visste såklart inte vem Kyrka var och tyckte det var lite ”jobbigt” att den där damen skulle sätta sig på just hennes bänk….
Efteråt fick jag förklara för min vän vem ”Dendär damen” var.

Alltså Kyra för mig är något helt otroligt, gudomligt, fantastiskt bra! Det är ju från henne jag lärt mig så mycket! Alla dessa filmer jag tittat på, boken jag läst flera gånger om. Det är hon som lärt mig massor, men jag har liksom aldrig pratat med henne.

Efter SM så debuterade jag Intermediaire I på Feno-Me, tog 2 vinster i MSV A.

 

Foto: Kim C Lundin
Feno-Me på YR SM 2013

 

”Det har gett mig kunskap, nyfikenhet och tålamod”

 

Feno-Me har jag lärt mig mycket på. Jag fick ta över en riktigt bra grundriden ponny av min mamma. Jag fick lära mig själv och honom alla skolorna i början. Jag är nu i efterhand glad över att hela tiden tvingats utbilda mitt material själv men med bra tränarhjälp givetvis. Allt jag förstörde på honom kunde givetvis min mamma sitta upp och rätta till då och då. Det har gett mig kunskap, nyfikenhet och tålamod.

 

Nu vet jag att jag kan ta nästan vad som helst och göra något utav det. Eftersom jag inte vunnit på lotto eller utbildat mig i skolan särskilt högt eller valt ett arbete som ger hög lön så är det såhär jag får jobba. Men jag gillar det, det är känslan att lyckas som driver mig framåt, utmaningen innan.

 

 

Jag har också börjat inse att det krävs en del pengar om man vill satsa internationellt, jag jobbar på det, men jag vet inte riktigt hur det skall gå till, men jag vet att det kommer lyckas på något vis, för jag vet att jag vill. Jag har ett bra team omkring mig som hejar på mig! Man skall aldrig sluta tro och hoppas, många vägar leder till Rom.

 

 

 

Vill tacka underbara Malin Erlandsson och Per-Arne Persson för att ni valt att sponsra mig ekonomiskt, ni är två fantastiska uppfödare och det gör mig så glad att ni tror på mig och att ni vill se mig lyckas, stor kram till er.

 

Mitt fösta YR SM Feno-Me – Här är filmen.

 

Det hästen inte lärt sig kan den inte

 

Min Instagram

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*