Julkalendern, dag 1

Ulf Johansson – outfluencer | 1/12 - 2020
På en soffa mitt på Bysistorget satt 4 små figurer som var rätt slitna. En tuff kväll på Dovas avslutades med lite eftersnack innan de 4 vännerna skulle dra sig tillbaka. Stig, vår vän från förr hade på nytt fått distrikt Söder på sin lott, en nitlott, men inget han var förvånad över, hans sommar hade varit kantad av galna kvällar med för mycket för fort. En stor anledning till att han hamnat i de situationerna var för att Lemmy, Rågsvedstomten, hade stannat kvar på söder. Rågsved är inte som förr! Sa Lemmy lite sorgset, tomtarna därute är galna! Jag gillar er bättre! Sa han och tittade på sina vänner bredvid när han drog in ett djupt bloss av ngt som inte luktade tobak.. Stig satt tyst men Hammarbyhunden och Vicke Skoglund nickade gillande.
Stig dolde en starkglöggsrelatetad uppstötning med sin lilla lovikkavante, och suckade tungt när han såg att Hammarbyhunden gick och pissade mot en lyktstolpe. Han vände sig mot Lemmy: Vad säger du Lemmy? Ska vi samla ihop teamet?
Lemmy tog ett djupt bloss och tittade på sin handrullade trumpet. Ingefära! Inte så jävla dumt! Han tittade sedan glatt på Stig och svarade: Självklart! Det är väl dags!
Imorgon, sa Stig trött.
Hammarbyhunden lämnade dem när en cockerspaniel från Mariatorget gick förbi och Vicke Skoglund sa: jag hänger på er! I år vågar jag vara med hela vägen!
Vågar han det? I år kommer våra små vänner att få kämpa mot krafter som de kommer få svårt att styra över, men vad fan, de har ju fixat det förr! Men i år kan det bli övermäktigt, även för små modiga tomtar!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här