Per-Arne Persson och Quarton i Ermelo på unghäst-VM, Anna Kasprzak och Quarton på Blue Hors. Foto: Kim C Lundin / Aafoto.dk Per Torp

Anna Kasprzak och Quarton har gjort Grand Prix debut

Hon var en av de yngsta på London-OS och han har varit en SWB-kändis sedan unghäst-åren. Nu har Anna Kasprzak och Per-Arne Perssons uppfödning Quarton debuterat internationellt i Grand Prix.

Anna Kasprzak köpte den meriterade unge Quarton (SWB, val, f -09, e Quarterback-Don Schufro, uppf Per-Arne Persson) i maj 2017. Hon har ridit sin Donnperignon i de två senaste olympiska spelen och i oktober avtackades ”Pepe” i Herning. Anna fick under 2017 barn och har därför skyndat långsamt med Quarton, i lilla rundan har de dock vunnit det mesta i sin väg. Quarton gick unghäst-VM för SWB tre gånger med fina resultat och matchades fram till försäljningen av Yvonne Österholm.

På det stora CDI3*-meetinget i Randbøll på Stuteri Blue Hors var det dags för debut i Grand Prix för Anna och Quarton. De har startat i några nationella Intermediaire-klasser men nu blev det allvar.
– Det gick fint för oss, vi hade några dyra fel men också många höjdpunkter. Han behöver bli starkare och han är ännu lite osäker utan takthjälp med spöet i piaff och passage, speciellt i Grand Prix Special där vi ska göra övergångar från skritt till piaff. Men galopparbetet sitter riktigt bra efterhand. Han är så rolig att jobba med och i vinter ska vi bygga upp ännu mer styrka och så kommer vi igen till nästa år, berättar Anna Kasprzak som har sin anläggning på Jylland.

Debuten blev fin, nära 70 procent i Grand Prix och en bit över i Specialen.

Anna Kasprzak och Quarton på Blue Hors. Foto: Aafoto.dk Per Torp
Anna Kasprzak och Quarton på Blue Hors. Foto: Aafoto.dk Per Torp

Quartons uppfödare Per-Arne Persson är i år nominerad till Ryttargalan som årets uppfödare. I den nomineringen nämns inte det faktum att uppfödaren har en häst på väg ut i internationell Grand Prix med en OS-ryttare.

När en SWB-häst pensioneras med D-Niro kommer Quarton och tar vid på den internationella scenen.

Resultat Grand Prix Special
Resultat Grand Prix

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.