Topptrion från första kvalet i junior-SM i Laholm. från vänster Ida Persson med Tago, Felicia Olofsson med Bellman och Amanda Lindholm på Rozette. Foto: KimC.nu by Kim C Lundin

Dags för final i Junior-SM

Nu har 44 juniorer sållats ner till 15 finalister och det tätt i resultatlistan, en bra kür kan fortfarande innebära pallplats och SM-medalj.

Efter två kvalomgångar är det idag dags för final och kür i Laholm RFs stora ridhus. Första kvalet reds utomhus i starka vindar något som påverkade en del ekipage. Under lördagen reds andra kvalet inomhus. Domare under hela SM-serien, från kval till final är Annette Fransén Iacobeaus, Susanne Rudholm och Magnus Ringmark.

Efter favoritfall, med två SM-Guld och fina kvalritter var Felicia Olofsson och Bellman på väg mot guld. Men små sår kan betyda mycket och regelverket gäller för alla, läs här om den lite snöpliga avslutningen på junioråren.

Istället är det andra som klivit fram med jämna och bra prestationer. I ledning finns just nu Ida Persson med Tago, ett riktigt samspelt par och med en häst som idag är en verkligt happy athlete. De leder på fina sammanlagda 140,274 efter två ritter runt 70 procent.

Tago (Larix– Indiaan A) Ida Persson Foto: KimC.nu by Kim C Lundin

Amanda Lindholm ligger tätt efter med Rozette på sammanlagt 139,375 procent.

Rozette (Rosevelt– Ragazzo) Amanda Lindholm Foto: KimC.nu by Kim C Lundin

Som trea har Siri Rystedt med Stargazer lagt sig på sammanlagt 136,989. Siri startade två hästar i JSM, skimmeln Linghson RS tog sig till 14:e plats men varje ryttare får endast starta en häst i finalen. När ett ekipage försvinner ur en final går budet till nästa i listan så att finalen alltid har 15 ekipage.

Stargazer (SWB) (Blue Hors Hotline– Blue Hors Romanov) Siri Ryrstedt Foto: KimC.nu by Kim C Lundin

Tiondelar efter finns Sofia Heimburg med stoet Guanaja, totalt 136,655.

Guanaja (Bocelli– Eighty Eight Keys xx) Sofia Heimburg Foto: KimC.nu by Kim C Lundin

Daimjenko och Ellen Olsson hade ett bättre första kval ute men ligger med i täten på 136,175.

Daimjenko (Dancier– Worldly) Ellen Olsson Foto: KimC.nu by Kim C Lundin

Finaldags

Idag startar finalen 10:30 och rids i kür, se startlista här. För den som vill se och följa med i den fina finalen går det att följa via Equisport.tv som sänder inomhusklasserna under det stora meetinget. På grund av rådande Covid-19 pandemi är ingen publik tillåten.

Samtliga start- och resultatlistor från Laholm 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.