Fiontini och Severo Jurado Lopez

Trefaldiga mästaren Fiontini tar klivet ut i Grand Prix

Att som nybliven 9-åring debutera i Grand Prix dressyr tyder på viss begåvning. Är man som Fiontini trefaldig mästare i unghäst-VM så finns talangen på plats.

Trefaldiga mästaren Fiontini

Stoet Fiontini (DWB f -10 e Fassbinder-Romanov, uppf Hanne Lund og Henrik Hansen) nådde berömmelse redan tidigt som unghäststjärna i danska championat. Med Severo Jurado Lopez, spansk OS- och VM-ryttare anställd av Helgstrand Dressage, har hon gjort tre raka unghäst-VM starter med guldmedalj som resultat. När Charlotte Dujardin testred stoet som 5-åring i Herning var hon upp över öronen förälskad och gav högsta betyg.

Severo Jurado Lopez gjorde under Herning Hingstekåring i mars 2018 ett bejublat framträdande med Fiontini under galaföreställningen. Redan då visade Fiontini att hon var redo för piaff och passage, i strålkastarljus och totalt avspänd. De har trots det tävlat mycket sparsamt  och tagit det lugnt. I början på december debuterade de i en nationell Grand Prix klass under Jyllands mästerskapen med lite över 73 procent.

I helgen visade de upp att det inte var någon slump utan att Grand Prix nivån nu är etablerad. I Esbjerg segrade de i Grand Prix på över 75 procent för Anna Kasprzak på Rock Star.

Se glimtar från ritten här.

Delar av den oförglömliga uppvisningen i Herning 2018.

Resultat

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.