Patrik Kittel - Well Done de la Roche. Foto Kim C Lundin

Frankrike: Grand Prixseger för Patrik – svenska laget tvåa

Patrik Kittel och Well Done de la Roche segrade idag i Grand Prix i franska Compiègne. I första omgången av dressyrens Nations Cup ligger Sverige på andra plats efter Danmark inför söndagens kür och Grand Prix Special.

Patrik Kittel och Well Done de la Roche segrade idag i Grand Prix i franska Compiègne på härliga 78.065 procent – därmed sniffar de på sitt personbästa från Rotterdam 2019, 78.261 procent.

I dagens nationstävling blev Sverige tvåa efter segrande Danmark – imorgon rids den avgörande lagküren och specialen.

Sveriges lag är titelförsvarare sedan säsongen 2019, 2020 gjorde pandemin att nationscupen ställdes in.

– Det är verkligen en jätteglad förbundskapten idag. Det här var riktigt kul, säger Bo Jenå till SvRF:s hemsida.

– Att Patrik går in och vinner i det här starka startfältet, det är oerhört bra. Det här är ju också en viktig observationstävling på vägen till Tokyo, en viktig lagtävling, och det är skönt att gå in och visa de andra att vi verkligen kan!

Tvåa och trea individuellt i klassen blev Danmarks Carina Cassøe Kruth med Heiline’s Danciera på 77.0 procent och Cathrine Dufour med Bohemian på 76.500 procent.
Sveriges Juliette Ramel var fyra med Buriel K.H. på 75.522 procent och brittiska Charlotte Fry med Dark Legend femma på 75.109 procent.

Imorgon söndag avgörs Nations Cup med Grand Prix Special och Grand Prix Kür. Två ryttare per lag rider specialen och en eller två ryttare rider küren. Lag kan bestå av tre eller fyra ryttare, de tre bästa resultaten räknas.

Ställning inför söndagen:
1) Danmark
2) Sverige
3) Portugal
4) Belgien
5) England

Alla resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.