Per Duvefelt och Edvin. Foto Kim C Lundin

Grand Prixhäst förlorad i kolik

Per Duvefelt fick förra veckan säga farväl till sin Grand Prixhäst Edvin.

20-årige Edvin e Tip-Top – Amiral, vann senast en Grand Prix i Sopot förra året med Per Duvefelt och har i år tävlats på medelsvår nivå av Tony Tellne med placeringar. 

Per Duvefelt och Edvin. Foto Kim C Lundin

– Han köptes från uppfödaren i Värmland som femårig vildhäst! berättar Tony Tellne. Dock med en lovande gång och utstrålning. Tur att det var mycket snö det året så denna energiska herre fick rasta av sig i djupsnön.

Edvin behöll dock sin energi.

– Den energin höll i sig ända fram till slutet, vilket inte gjorde honom allt för lättriden! Men vilken resa Per och Edvin gjort! Som sexåring gick han unghäst-VM och han var placerad i sin Grand Prixdebut. Han har fått personlig inbjudan till Indoor Brabant, varit OS-kvalad och inte legat alltför många poäng från världscupfinal. I sju år har han tävlats i på Grand Prixnivå.

Edvin har dock även tidigare haft problem med hälsan.

– Han är en kämpe som klarat både en buköppning och sex månaders konvalescens med boxvila för hovproblem, berättar Tony.

– Trots att han är uppfödd på en bondgård har han alltid varit extremt kinkig med att alltid ha rent vatten i sin hink och bara ätit det han valt ut. Han var en högst personlig individ som kunde få vem som helst att må bra!

Det var i onsdags förra veckan som Edvin fick somna in efter svår kolik.

Per Duvefelt och Edvin. Foto Kim C Lundin

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.