Dressyrdrottningen Isabell Werth kommer till Friends. Foto: Fredrik Jonsving

Hela VM-laget till Saab Top 10 Dressage

Nu är startfältet till Saab Top 10 Dressage i Friends arena äntligen komplett. Här är listan på elitryttarna som slåss om de totalt 2,5 miljoner kronorna i prispengar.

Nu står det klart att Tinne Wilhelmson Silfvén och Juliette Ramel ansluter till startfältet I Saab top 10 Dressage. Därmed är de tio ryttarna uttagna. För bara någon vecka sedan stod det klart att tysken Sönke Rothenberger fick lämna återbud på grund av sina studier.

De stora prispengarna lockar den absoluta eliten som handplockas av arrangören.
– Det ska bli så kul att få rida på Friends igen. ”Anton” känns väldigt fin och det är ju en så fantastisk publik, säger Tinne Vilhelmson Silfvén i ett pressmeddelande från arrangören.

Hon har sällskap av resten av det svenska VM-laget som tar plats i Friends Arena om en dryg vecka.
– Det är jättekul att vi kan samla hela det svenska laget i Friends Arena. Svensk dressyr är superstark just nu och jag är säker på att vi kommer att vara med och slåss om pallplatserna i Saab Top 10, säger Patrik Kittel.

För utländsk del är det ett enormt starkt startfält, trots att den tippade toppduellen mellan tyskarna Sönke Rothenberg och Isabell Werth uteblir. Startfältet är dock sprängfylld av stjärnor. Den sista platsen går till Madeleine Witte-Vrees som var sexa i världscupfinalen i Paris i våras.

– Publiken kommer att få se sport på högsta nivå. Det är ett otroligt meriterat startfält och jag är stolt över att vi kan bjuda på en sådan här tävling i Sverige, säger Patrik Kittel.

 

Hela startfältet – Saab Top 10 Dressage

Isabell Werth – Weihegold OLD
Patrik Kittel – Delaunay OLD
Therese Nilshagen – Dante Weltino OLD
Dorothee Schneider – Sammy Davis Jr
Helen Langehanenberg – Damsey FRH
Edward Gal – Glock’s Zonik N.O.P
Daniel Bachmann Andersen – Blue Hors Don Olymbrio
Tinne Vilhelmson Silfvén – Don Auriello
Juliette Ramel – Wall Street JV
Madeleine Witte-Vrees – Cennin

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.