Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy i Göteborg och i Stockholm. Foto: Kim C Lundin

Hon är Helgstrands supervärvning

250 av Helgstrands 300 hästar ska ridas varje dag. Nu superrekryterar Andreas Helgstrand den danska dressyrstjärnan Cathrine Dufour.

Dufour blir nu en av de 21 ryttare som är knutna till Helgstrand.

– Jag är otroligt stolt över att ha fått den här möjligheten. Jag har haft en tät dialog med Andreas Helgstrand i många år. Det är en ära för mig att få träna några av världens bästa hästar och jag ser fram emot att komma igång, säger Cathrine Dufour i ett pressmeddelande från Helgstrand.

Många meriter

26-åriga Cathrine Dufour är en av få som under tävling lyckats besegra världsettan Isabell Werth. Danska Dufour ligger just nu femma på världsrankingen med Atterupgaard’s Cassidy. Hon har vid flera tillfällen presterat över 80 procent och ingick i landslaget redan som tolvåring. Hon är också dansk mästare – en titel hon vunnit hela 14 gånger. 26-åringen var också kvalificerad till VM men fick lämna återbud.

Stannar på gården

Cathrine Dufour har sitt säte i Roskilde, Danmark, där hon kommer ta emot hästar från Helgstrand Dressage.

– Vi är överförtjusta att Cathrine har valt att ansluta sig till vårt team. Hon har lyckats träna upp hästar till grand prix-nivå och hennes många segrar talar för sig själv. Hon har en otrolig disciplin och arbetsmoral och jag är säker på att det är anledningen till att hon vunnit mer än de flesta ryttare vid 26 års ålder, säger Andreas Helgstrand i pressmeddelandet.

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.