Jessica von Bredow Werndl - DSF Dalera

Hon har vunnit alla guld – möt rekordryttaren Jessi

Hon vann allt! Alla mästerskapsguld som kunde vinnas i år gick till Jessica von Bredow Werndl och DSF Dalera.

Först kom Totilas och glänste i ensamt majestät, sedan dominerade Valegro. Nu har vi fått en ny dominant i Jessica von Bredow Werndl och DSF Dalera – men nytt nu är att de är omgivna av en hel drös av briljanta ekipage.

Jessica von Bredow Werndl - Dalera
Jessica von Bredow Werndl – Dalera. Foto KimC.nu by Ateni AB

Piaffer to die for, 18 byten i varje… Jessica ”Jessi” von Bredow Werndl och DSF Daleras guldkür i EM var en grandios uppvisning i svårighetsgrad och elegans. Aldrig har dressyr sett så lätt ut – aldrig har det varit så avancerat. Det gäller hela raden av toppekipage, men det gäller också alla de femton som gick vidare till lördagens EM-kür – aldrig har ekipagen långt under medaljplats levererat så fina ritter.

Rekord i guldmedaljer

Jessi och Dalera har i år slagit rekord genom att vinna alla mästerskapsguld som går att vinna – OS-guld i lag och individuellt, EM-guld i lag och individuellt i  både Special och Kür.

Jessi började sin ryttarkarriär på ponnyn Little Girl hos sin moster som drev Lewitzer Pony Stud i Rosenheim. På den ponnyn upptäcktes hon av tränaren Stefan Münch, som lade märke till hur vackert hon satt på hästen. Han coachade sedan Jessi och hennes bror Benjamin till Grand Prixnivå.

”Alltid för hästen”

Idag har syskonen tillsammans tagit över mosterns anläggning, som idag heter Gut Abenhausen och är ett dressyrstall. Deras motto är ”Alltid för hästen” och de har ett holistiskt sätt att se på träningen. Förutom omsorg i alla delar av management runt hästen arbetar de också med sin egen fysiska och mentala träning. Med hjälp av yoga och mental träning ska de vara lika rustade för tävling som hästen.

”Vi vill rida motiverade hästar. Målet är att förklara för hästen hur den kan använda sin kropp så att rörelserna vi vill att de ska lära sig blir lätta för dem. Därför är det viktigt att behandla varje häst som en individ, varje häst har sin egen personlighet och de är skapade på olika vis. Genom att fokusera på deras styrkor utvecklar vi deras svagheter. Hästar vill göra rätt, när de gör fel är det för att de inte har förstått vad vi vill. Då måste ryttaren ta en paus och fråga sig själv: Kanske förklarade jag inte rätt?”

Se Jessica von Bredow Werndl och DSF Daleras guldkür:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.