Utmanare vs Gladiator Game On! Foto: Fredrik Jonsving

Isabell Werth: ”Weihegold älskar Scandinavium”

Det blev ett högklassigt kval och presskonferensen avslöjade hungriga ryttare som utmanar Isabell Werth. Laura Graves är redo för att ta över täten.

Presskonferensen efter dressyrens Grand Prix kval avslöjade ovanligt nöjda dressyrryttare. Världsettan och världstvåan intog podiet – båda är fast beslutna om att vara överst på pallen i finalen. Vill du läsa vårt långa klassreferat med bilder finns det här.

Isabell Werth berättade om sin ritt på Weihegold OLD:
– Weihegold var fokuserad och motiverad, hon är i bra form, just nu nästan för angelägen. Jag kände mig mycket bekväm på banan. Jag är helt och hållet belåten och det säger jag inte ofta.
– Göteborg är speciellt för mig eftersom jag tog min första seger i en final här med Fabienne och debuterade med ”Ernie” på ett fantastiskt sätt. Weihegold trivs riktigt bra här, inte minst för att hennes son har avelsframgångar här.
Foto: Fredrik Jonsving
Laura Graves och Verdades gjorde en stark ritt:
– Jag är så nöjd med min häst idag för han är känd för att vara känslig för miljön. Det gick suveränt bra och jag är otroligt hungrig på att kliva upp på pallen.
– Jag vet att jag har en verklig chans, han är 17 och har aldrig varit bättre i form.

– Det amerikanska teamet här är ganska speciellt. Vi är alla tre kvinnor under 35 och det är ett ganska häftigt framtida amerikanskt lag. Jag är stolt över vad vi levererade här idag.

Foto: Fredrik Jonsving
Foto: Fredrik Jonsving
Daniel Bachmann Andersen om ritten och om sin hingst Zack:
– Jag kommer från en bra tävling i Den Bosch och vi känner oss i stark form. Zack går bara bättre ju närmare publiken sitter. Han spänner aldrig till utan är helt tillfreds med den närvaron. Det är nästan som om han njuter av uppmärksamheten.

– Zack förlorade sin syn i en stallolycka när han var sex år när karbinhaken brast. Hans eget öga är kvar men han ser inget på det ögat.

Foto: Fredrik Jonsving
Patrik Kitte och Delaunay var bästa svenska ekipage:
– Det är ingen börda utan en ren välsignelse med att få så mycket publikstöd som jag får när jag rider in. Det är nästan unikt för Sverige med så frikostig publik som klappar och hejar på alla. .

– Jag var väldigt nöjd med Dude men ryggningen kostade en hel del, men det var mitt eget fel. Det går inte att förlora två procent i den här samlingen, konkurrensen är för stor.

Foto: Fredrik Jonsving
Stephen Clarke var huvuddomare i klassen:
– Det var lika spännande för oss som för ryttarna, det var en verkligt härlig samling ritter.
– Imorgon tror jag att taket på Scandinavium kommer att lyfta så sätt på era säkerhetsbälten.

Ekipage som utmanar i morgondagens kür

Kasey Perry-Glass och Gørklintgårds Dublet Foto: Fredrik Jonsving
Helen Langehanenberg och Damsey FRH Foto: Fredrik Jonsving
Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello Foto: Fredrik Jonsving

Resultat värlsdcupfinal Grand Prix kval

Start och resultatlistor

Gothenburg Horseshow hemsida

Startordningen klar – spridda svenska starter

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.