Wall Street JV - Juliette Ramel

Juliette Ramels Grand Prix-häst till Spanien

Wall Street JV har flyttat från Juliette Ramel, som tillhör svenska spetstruppen i landslaget i dressyr, till Agusti Elias i Spanien.

Med den 14-åriga hannoveranervalacken Wall Street JV (Wie Weltmeyer x Starway uppfödare Hans Vilhard) har Juliette bland annat ridit Nations Cup med framgång, senast seger i Falsterbo. Hästen inledde sin karriär i Spanien där Juan Vazquez red honom i unghästchampionaten och i lilla rundan. Han såldes till Agusti Elias, som tränade för Nicole Werner hos Edward Gal och Hans-Peter Minderhoud i Holland, samtidigt som Juliette Ramel var där. Juliette provade då hästen och köpte honom senare, 2015.

Juliette tog Wall Street JV  upp till Grand Prix och gjorde sin senaste internationella start med honom 2019. I december 2020 flyttade han tillbaka till Agusti Elias i Spanien och såldes till hennes far Quirze Elias, men Juliette Ramels bolag La Pomme HB kvarstår som ägare.

Nu hoppas Elias kunna ta en plats i OS med Wall Street JV

– Jag är medveten om att det kommer att bli svårt och att jag kanske inte lyckas, men jag kommer att försöka. Det är en häst som kommer att ge mig mer erfarenhet och jag kommer att lära mig mycket tillsammans med honom. Jag är ambitiös och med Wall Street JV vill jag fortsätta att lära mig, säger hon till lilyfourado.com.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.