Huvudbild Minna Telde och Isac Pressfoto: Filip Gustafsson flankerad av Evelina med Weihenstephaner och Felicia på Bellman Foto: Kim C Lundin

Juniorer och YR bäst under Flyinges kürsöndag

Flyinges första internationella dressyrmeeting på flera år avslutades med kür för tre ålderskategorier. Juniorer och Young Riders presterade resultat som glänste även internationellt. I seniorernas kür blev det svensk seger med ett ekipage som äntligen fick till det även på banan.

Flyinges nya stora meeting sponsras av dressyrens nya huvudsponsor Saab och kallas Saab International Grand Prix Dressage Flyinge. Arrangemanget bär alla kännetecken av att ha en resursstark organisation och även om en del grepp ärvts från Breeders Trophy och hopptävlingen Flyinge Grand Prix känns det nydanande och fräsch. Det lika enkla som genialiska greppet att placera uppstallningen i Täckta banan bakom Crafoord-hallen kändes som ett stort lyft. Det som borde lockat storpublik – clinic/träningspass med Klaus Balkenhol – skedde inför snudd på tomma läktare. Det lär ha berott på att biljettsiten signalerat utsålt och mängder med hugade lade om planen istället för att tillbringa helgen på Flyinge.

Under söndagen genomfördes tre regelrätta klasser och uppvisningsnumret med Brett Kidding, parodi på dressyr som turnerar världen runt.

Bland juniorerna gjorde SM-vinnaren Felicia Olfosson med sin radarpartner Bellman en verkligt bra ritt på 73,60 riktigt bra procent även för en kür, en skön revansch efter första dagens debacle.

I Young Rider-klassen är Evelina Söderström och evigt unge Weihenstephaner ostoppbara, tre starter under Saab CDI och tre segrar. I dagens kür blev det 74,292 procent och kanske kommer Elin Mattsson med Cognac att fortsätta utmana dem för idag var det nära ögat då Elin hölls som etta av en domare och fick 74,167 procent.

Bland seniorerna blev det topp tre svenskt – mestadels på grund av svagt motstånd. Minna Telde och Isac fick till en ritt med teknisk nivå mer i häradet av vad de egentligen har i tanken men på sistone haft svårt att få fram innanför det vita staketet. Deras kür är svår och föll alla domare utom en i smaken, totalt 73,595 procent. För VM-reserven Rose Mathisen och Zuidenwind 1187 är andraplatsen på 72,655 procent lägre än vad de kan när allt stämmer. Malin Wahlkamp Nilsson gjorde internationell debut med Syriana, 12-årigt sto efter Sir Donnerhall I och fullblodsmorfar. Deras resultat på 71,87 procent blev en kompromiss mellan tre domare med betydligt högre och två med betydligt lägre omdömen, oavsett en fin internationell debut med tekniska betyg runt 70 procent i både Grand Prix och kür.

Resultat Juniorer

Resultat YR

Resultat Seniorer

Start- och resultatlistor

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.