Juan Matute Guimon

Läget förbättrat för Juan Matute Guimon

Läget har förbättrats för 22-årige dressyrryttaren Juan Matute Guimon som i tisdags drabbades av en hjärnblödning.

Läkarna på sjukhuset Hospital Universitario la Paz i Madrid beskriver tillståndet för Juan Matute Guimon som bättre, men fortfarande kritiskt. Den 22-årige världsryttaren i dressyr opererades igår och man lyckades då stoppa blödningen. Men han kommer att behöva genomgå ytterligare en operation för att försöka reparera känsliga och svåråtkomliga delar i hjärnan, skriver dressage-news.com.

Det var i tisdags, efter att han ridit, som han föll ned medvetslös med en hjärnblödning och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

På sitt instagramkonto tackar Juans 24-åriga syster Paula Matute Guimon, även hon en professionell dressyrryttare, för allt stöd från ryttarvärlden, där många har uttryckt sin medkänsla och berättat att de ber för honom. Läs mer här > > >

Juan har bott i Wellington, Florida i omkring tio år men har de senaste två åren varit i Madrid för att träna och utvecklas i den europeiska dressyrvärlden och läsa på universitetet.
Han är med 14-årige Quantico Spaniens näst högst rankade dressyrryttare och de red i det spanska laget i VM i Tryon där de också kvalade till OS. Med 17-årige Don Diego är Juan trea på rankingen.

– Han kämpar för att vinna sitt livs tävling. Snälla, be för honom, säger hans pappa till dressage-news.com.

Läs mer: 22-årig världsryttare i dressyr kämpar för sitt liv > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.