Alva Lander och Herbie Hancock Graftebjerg med hans signatur: ökad trav. Foto: Kim C Lundin

Landers U25-häst drabbad av kolik

Tillsammans har de haft en bra säsong med EM-laget i Exloo och seger i Falsterbo. I helgen vändes allt när Alva Landers tävlingspartner Herbie Hancock Graftebjerg behövde opereras..

Alva Lander och hennes 16-årige valack Herbie Hancock Graftebjerg har tävlat internationellt tillsammans sedan juniortiden. De har ett lagbrons för Young rider 2015 och red till en 25:e plats individuellt på sommarens U25-EM i Exloo. Tillsammans har Alva och hennes Herbie varit ett verkligt radarpar på flera SM och tagit sig uppåt i klasserna, en resa som varit premiär för dem båda. Alva Lander har ännu ett år kvar i U25.

Under torsdagen 18 oktober fick Herbie kolikkänning och Alva Lander transporterade sin ögonsten till Universitetsdjursjukhuset vid SLU, Ultuna utanför Uppsala. Initialt såg allt ut att gå bra, efter behandling fick Alva hämta hem sin ögonsten redan lördag 20 oktober. Herbie var då pigg och glad, sig själv igen och vid god vigör.

Det visade sig dock vara för tidigt för att signalera faran över. Herbie fick kolikkänning igen och det blev transport tillbaka till kliniken då allt trots allt inte stod rätt till. Nu krävdes det en buköppning för att komma till rätta med koliken.

Operationen gick bra, det var inte så allvarligt som det kan vara, en del av tarmen behövde rättas till.
– Allt har gått bra, tjocktarmen hade lagt sig fel, men de behövde inte ta bort någon tarm och han är vaken.
– Så allt ser bra ut såhär långt! meddelar en lättad och glad Alva Lander.

Tillsammans blev de nummer 6 i placeringsordning till Lövsta Future Challenge för unga ryttare. Nu väntar en lång konvalescens för Hebie Hancock Graftebjerg.

Här är svenska laget i U25-dressyren

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.